Contacteer ons

Algemeen

Erica Terpstra bevestigt haar wangedrag: ‘Ik was heel boos bij Humberto Tan!’

Gepubliceerd

op

Erica Terpstra bevestigt dat ze zich heeft misdragen achter de schermen bij Humberto Tan. Ze was woest omdat zijn studio niet rolstoelvriendelijk is. “Ik werd gewoon echt een beetje boos.”

Als de camera’s aanstaan doet Erica Terpstra altijd net alsof ze een soort positiviteitsgoeroe is, maar achter de schermen bij de talkshow van Humberto Tan heeft ze zich van een heel andere kant laten zien. Dennis Schouten, die ook te gast was bij Humberto, heeft daarover uit de school geklapt. En Erica kan niet anders dan het bevestigen.

Woeste Erica
Erica erkent bij RTL Boulevard dat ze woest was. “Ik hoorde vlak voor de opname: ‘Goh, we kunnen met je rolstoel niet op het podium, dus misschien moet je ergens anders worden gepositioneerd.’ Dat was zó’n teleurstelling en dan blijkt dat je daar toch nog niet de humor van in kan zien. In tegendeel. Ik werd gewoon echt een beetje boos.”

Klopt het dat ze iedereen verrot heeft gescholden? “Ik was gewoon not amused. Ik heb wel gezegd: ‘Ja, jongens, ik ga daar niet zitten in dat hoekje. Dat doe ik niet.’”

Somber
Door haar operaties heeft Erica nou eenmaal een zware periode achter de rug, zo verontschuldigt ze zich. “Dan zie je ook hoe kwetsbaar je bent en hoe weinig je kan hebben als iets helemaal tegenzit. 24 uur per dag heb je geen regie meer over je eigen leven. Op een gegeven ogenblik was ik zó somber dat ik bijna niet meer ophield met huilen.”

“Ik ben blij dat het nu weer de goede kant op gaat. Ik kan echt zeggen: het duurt nog een poosje, maar ik mag weer naar buiten, ik kan weer naar buiten, ik ga weer naar de fysiotherapie en ik voel me helemaal top.”

Respectloos
RTL Boulevard-presentatrice Bridget Maasland vindt het respectloos dat Dennis Erica heeft ontmaskerd. “Ik vind het vrij respectloos van Dennis Schouten dat als een vrouw van 78 daar nog niet zo gelukkig mee is – wat ik me heel goed kan voorstellen – om haar dan een wijf te noemen… Dat gaat mij echt een stapje te ver.”

Collega Marc van der Linden: “Maar: respect en Dennis Schouten?”

Bridget: “Ja, misschien is dat ook helemaal geen combinatie die lekker gaat. Daar heb jij weer gelijk in, Marc.”

Nep
Tja, heel respectvol is Dennis niet geweest over de 78-jarige Erica, maar iedereen de huid vol schelden achter de schermen van Humberto is nou ook niet bepaald respectvol.

Wat Dennis vooral heeft gedaan is weer eens aantonen hoe ongelooflijk nep de tv-wereld is. Erica een positiviteitsgoeroe? Als ze ergens een cameralampje ziet branden, ja.

Lees verder

Algemeen

Ron Fresen lijdt aan ongeneeslijke ziekte prostaatkanker

Gepubliceerd

op

Door

Ron Fresen stopt met zijn werk bij de NOS omdat hij ongeneeslijk ziek is. De 62-jarige politiek verslaggever lijdt aan prostaatkanker en wil zijn laatste jaren doorbrengen met familie, zo vertelt hij in een interview met de  Volkskrant.

De verslaggever probeerde zijn ziekte lang geheim te houden, maar dat ging soms lastig, vertelt hij in de krant. Zo werd hij bijna ’ontmaskerd’ door demissionair premier Mark Rutte. „Als ze samen de lift in willen stappen, kijkt de premier hem recht in het gezicht aan. ’Hé Ron, hoe is… uh joh… wat is er met je wenkbrauwen?’ Shit, denkt Fresen, en praat er snel omheen. ’Vast te veel in de zon gezeten…’ Blabla”, luidt de passage in de krant.
Fresen noemt zijn ziekte ’een ingrijpend iets’. Op zijn 47e kampte hij voor het eerst met prostaatkanker, zijn vader overleed eraan op 72-jarige leeftijd. „In het ziekenhuis zeiden ze nog: ’Nee joh, ben je gek, dat kan helemaal niet op jouw leeftijd.’ Maar toen had ik het dus wel, en heb ik me laten opereren. Daarna was de kanker weg”, zo blikt hij terug. In 2018 bleek de kanker te zijn teruggekomen en uitgezaaid te zijn.

Emotioneel
Dankzij de chemokuur die hij onderging, heeft hij nog anderhalf jaar tot twee jaar te leven, aldus de arts. „Bij uitgezaaide prostaatkanker is het een kwestie van rekken en erbij blijven, zo krijg je er hopelijk vijf tot acht jaar bij, en ondertussen proberen daar zo min mogelijk mee bezig te zijn en zo veel mogelijk te genieten van het leven”, zegt Fresen, die hoopt nog heel wat tijd met zijn kleinkind door te brengen. Hij blikt terug op een wandeling met zijn kleinkind door de zon in Den Haag. „En toen dacht ik: als dit de komende jaren nog zo is, dan is dat fantastisch, dat is echt zo ongelooflijk mooi.’’
Per 1 mei legt Fresen zijn werk bij het NOS Journaal van 20.00 uur neer. Zeventien jaar geleden ging hij er aan de slag. Hij is daar nu de vaste politieke duider.

Lees verder

Algemeen

Meer baby Meilandjes op komst? Maxime al aan derde kindje

Gepubliceerd

op

Door

Maxime Meiland is nog maar net bevallen van haar tweede dochter Vivé en denkt nu alweer aan een derde kindje. ,,Nu ik het ervaar met een man naast me, wil ik meer kinderen.”

‘Wereld van verschil’

Toen haar eerste dochter Claire geboren werd, stond Maxime er helemaal alleen voor. Ze kon rekenen op veel steun van haar familie, maar de vader van Claire was niet in beeld.

Gelukkig is dat bij haar tweede dochtertje Vivé wel anders. ,,Ik ervaar het als een wereld van verschil. Omdat ik Claire natuurlijk alleen heb opgevoed. Nu kan ik de simpelste dingen doen, zoals douchen”, legt Maxime uit in weekblad Weekend. ,,Nu kan ik tegen Leroy zeggen: ‘Let jij even op’. Het is dan zó anders, maar net zo leuk weer.”

Gezinsuitbreiding?

Een groter gezin met Leroy ziet Maxime dan ook wel zitten. ,,Ik heb lang gedacht: ik wil twee kinderen, maar nu ik het ervaar met een man naast me, zou ik meer kinderen willen. Ik denk dan aan drie of vier”, vertelt ze enthousiast.

Maxime kan niet wachten tot er meer kleine kinderen in huis lopen. Maar denkt Leroy daar wel hetzelfde over? ,,Nou nu nog niet. Dat snap ik ook wel als je net een baby hebt. Maar we hebben nog de tijd, en als het komt, komt het. Ik ben nu al heel blij met wat ik heb.”

Lees verder

Algemeen

Broer overleden Peter R. de Vries deelt persoonlijke herinneringen

Gepubliceerd

op

Door

Wouter de Vries, broer van Peter R., schoof gisteravond aan bij Johnny de Mol. Samen gingen ze naar het ouderlijk huis van de broers, waar vele jeugdherinneringen werden opgehaald.

Niet alleen in gedachten zijn er vele herinneringen blijven hangen, ook fysieke aandenkens zijn in het huis te vinden. Op een muurtje in het huis hebben de broers ooit hun namen gegraveerd. ‘Het is een muurtje waar ik eens in de zoveel jaar gewoon nog kom kijken. Ik ben opa inmiddels en heb twee kleinzonen. De oudste is acht en die vindt het ook altijd geweldig om naar het muurtje te gaan.’

Jeugd

De muur was dan ook een belangrijk aspect na het overlijden van Peter. ‘Toen Peter overleden is, ben ik hier ook een keer stilletjes naartoe gereden. Hier komt de herinnering boven. In feite hoor ik de klanken hier weer, ik zie ons bij wijze van spreken hier nog de voetbal hooghouden.’

Competitie

Door het zien van het muurtje komen ook andere aspecten uit zijn jeugd terug. Zo gingen Wouter en Peter op hun vijftiende samen werken, in een grote springstoffenfabriek in Muiden. ‘In de zomervakantie gingen we centen verdienen, en we werden niet gespaard. We werden echt gebuffeld. Het was in die tijd fysiek heel zwaar werk’, vertelt hij daarover. ‘De arbo-wetgeving heeft die stempel inmiddels wel gedrukt ten goede van het werk. Peter en ik waren ook nog broers, dus er was ook een beetje competitie tegen elkaar.’

Peter

Natuurlijk kan de uitvaart van Peter R. afgelopen zomer niet ontbreken. ‘Ik heb er al het een en ander over gezegd en dat koester ik ook. Het was een prachtige ochtend.’ Ook vertelt hij waarom de familie hem gewoon aanspreekt als Peter en niet Peter R. ‘In ons gezin kennen wij Peter. Het was een rustige man en niet zo’n herrieschopper.’

Lees verder

Trending