Contacteer ons

Algemeen

Bridget Maasland: André Hazes loog dat hij vrijgezel was

Gepubliceerd

op

Anderhalf jaar na de breuk met André Hazes doet Bridget Maasland nu een boekje open over hun roemruchte affaire. De presentatrice verwijt de volkszanger onder meer dat hij nooit voor haar is opgekomen en dat hij loog over zijn relatiestatus. „Ik was echt teleurgesteld dat iemand je zo op een voetstuk kan zetten en daarna zo over je heen kan lopen.”

De kortstondige relatie tussen André Hazes (27) en Bridget Maasland (46) hield Nederland begin 2020 flink in zijn greep. De volkszanger had zijn gezin de rug toegekeerd voor een avontuur met de presentatrice van onder meer  RTL Boulevard. Lange tijd hield Bridget haar kaken stijf op elkaar, maar anderhalf jaar – en talloze ’gesprekken met de psycholoog’ – later blikt ze terug op de tijd met André, die na een tijdje ook Bridget weer inruilde voor zijn ’ex’ Monique Westenberg.

In de podcast Dit komt nooit meer goed, gepresenteerd door Malou Holshuijsen en Roos Schlikker, wordt Bridget gevraagd naar haar relatie met André. „Dat werd me al niet in dank afgenomen, destijds, door verschillende partijen, omdat ik toch wel, soort van, was voorgelogen dat hij vrijgezel was en vrij in het leven stond. Door hemzelf. Dus dat was allemaal prima, en toen bleek natuurlijk gaandeweg dat dat niet zo was. En uiteindelijk ging die zelfs weer terug naar zijn ex – wat dus blijkbaar helemaal niet zijn ex was. Maar ja, dat had ik toen nog niet door.”

Social media-haat
Dat was volgens Bridget het moment waarop ze dacht: dit komt nooit meer goed. „Eigenlijk toen dat misging, wat voor een verdeeldheid er in Nederland kwam en hoe iedereen in een keer een mening had – terwijl niemand er eigenlijk bij was, die paar maanden dat het heeft geduurd – toen is er zo veel gebeurd. Zo veel naars. Dreigbrieven thuis, aan het adres van mijn zoon, van mijn ouders, doodsbedreigingen, inbraken, vernielingen… er zijn heel veel nare dingen gebeurd.”
Op een gegeven moment kwamen er volgens Bridget zelfs mensen haar huis binnengeslopen. „Ik wist natuurlijk niet of die kwamen om mijn huis leeg te roven, of dat misschien een ex dacht: oh, we gaan even wat vereffenen. (…) Ik wist op een gegeven moment niet meer wat nou echt was, of wat daarmee te maken had. En toen heb ik echt voor het eerst in mijn leven gedacht: dit komt nooit meer goed. Hoe kan ik dit nog rechtbreien? Gevoelsmatig, dus voor mezelf, dat ik weer stevig in mijn schoenen sta. Het lijkt wel alsof de hele social media-haat een beetje bij ons is begonnen. Dat alles ineens geprojecteerd mocht worden en gezegd mocht worden. Dat ging zó ver. Ik dacht: hoe ga ik dit tij ooit nog keren?”

’Onvolwassenheid’
Het feit dat zij, en niet André, op sociale media de kop van Jut werd, wijdt Bridget aan ’seksisme’. „Ik wist vrij snel dat het een heel seksistische wereld is en ik nog steeds een vrouw ben. Een onafhankelijke vrouw die ouder was dan de ander. En die, in de optiek van de mensen, een huwelijk kapot had gemaakt. Waar ik helemaal niets mee te maken had. (…) Ik heb het hem kwalijk genomen dat hij eigenlijk nooit voor mij is opgekomen. Dat hij het allemaal zo heeft gelaten, want dat was het beste voor hem. Maar ook weer niet, want ik dacht ook: weet je, het is een bepaalde onvolwassenheid. Misschien moet ie daar nog in groeien. Misschien gaat het ook nooit komen, dat kan natuurlijk ook. Ik ben niet boos op hem, of zo, als je dat soms vraagt. Nee. Maar ik was wel echt teleurgesteld dat iemand je zo op een voetstuk kan zetten en daarna zo over je heen kan lopen. Dat vond ik wel moeilijk.”
Ook de manier waarop er een einde kwam aan de relatie tussen de presentatrice en de volkszanger verdient niet bepaald de schoonheidsprijs. „Hij ging naar Curaçao voor een optreden en hij had gevraagd of ik ook wilde langskomen. Voor drie dagen. Met je verliefde kop doe je dat dan ook nog, drie dagen heen en weer naar Curaçao, met je drukke schema.” Maar wat Bridget niet wist, is dat ook Monique naar het zonnige eiland was afgereisd – en dat André dus ook met de moeder van zijn kind tijd had doorgebracht.

’Laten meeslepen’
„En dat wist dus ook iedereen, blijkbaar. En ik niet. Ik zag het eigenlijk in de krant en dat was best wel naar. We zijn gewoon samen teruggevlogen, er was nog niets aan de hand. En toen zag ik dat. Dat was best wel ’wauw’. Niet zo lang daarvoor was ik ten huwelijk gevraagd. Je bent verliefd en denkt niet meer zo helder na. Ik heb me veel te veel laten meeslepen. Ik had natuurlijk best wel kunnen bedenken, op basis van zijn track record, dat hij het allemaal niet zo nauw neemt. Misschien heeft ie ook niet de beste voorbeelden gehad in zijn leven. Ik had best wel de meest volwassen kunnen zijn. Al had hij wel al veel meegemaakt en dacht ik: hij is vast wel wat verder dan de meesten van zijn leeftijd.”
Tot slot kreeg Bridget, overigens net als Andrés huidige vriendin Sarah van Soelen, veel kritiek over het feit dat zij veel van haar leven met de zanger deelde op sociale media. Onterecht, zo vindt ze zelf. „Ik was niet degene die heel veel deelde, maar daar werd ik wel op afgerekend. Ik was niet degene die van alles liet zien. Uiteindelijk heb ik mij daar wel in laten meeslepen, absoluut. Want als hij dan weer iets deed, dacht ik: oh, dat kan blijkbaar. Hij is toch een vrij man, waarom mogen we niet gewoon zijn wie we zijn en het leuk hebben? Ook dat was een beetje dubbel, ja. Maar alles kwam op mij. En prima, normaal kan ik dat hebben, maar nu dacht ik echt: nee, wacht even.”
Inmiddels heeft André opnieuw Monique verlaten voor een andere vrouw. De zanger, van wie vrijdag bekend werd dat hij kampt met een burn-out en het ’rustig aan’ gaat doen, heeft sinds een aantal maanden zijn liefdesgeluk gevonden bij influencer Sarah van Soelen.

Lees verder

Algemeen

Ron Fresen lijdt aan ongeneeslijke ziekte prostaatkanker

Gepubliceerd

op

Door

Ron Fresen stopt met zijn werk bij de NOS omdat hij ongeneeslijk ziek is. De 62-jarige politiek verslaggever lijdt aan prostaatkanker en wil zijn laatste jaren doorbrengen met familie, zo vertelt hij in een interview met de  Volkskrant.

De verslaggever probeerde zijn ziekte lang geheim te houden, maar dat ging soms lastig, vertelt hij in de krant. Zo werd hij bijna ’ontmaskerd’ door demissionair premier Mark Rutte. „Als ze samen de lift in willen stappen, kijkt de premier hem recht in het gezicht aan. ’Hé Ron, hoe is… uh joh… wat is er met je wenkbrauwen?’ Shit, denkt Fresen, en praat er snel omheen. ’Vast te veel in de zon gezeten…’ Blabla”, luidt de passage in de krant.
Fresen noemt zijn ziekte ’een ingrijpend iets’. Op zijn 47e kampte hij voor het eerst met prostaatkanker, zijn vader overleed eraan op 72-jarige leeftijd. „In het ziekenhuis zeiden ze nog: ’Nee joh, ben je gek, dat kan helemaal niet op jouw leeftijd.’ Maar toen had ik het dus wel, en heb ik me laten opereren. Daarna was de kanker weg”, zo blikt hij terug. In 2018 bleek de kanker te zijn teruggekomen en uitgezaaid te zijn.

Emotioneel
Dankzij de chemokuur die hij onderging, heeft hij nog anderhalf jaar tot twee jaar te leven, aldus de arts. „Bij uitgezaaide prostaatkanker is het een kwestie van rekken en erbij blijven, zo krijg je er hopelijk vijf tot acht jaar bij, en ondertussen proberen daar zo min mogelijk mee bezig te zijn en zo veel mogelijk te genieten van het leven”, zegt Fresen, die hoopt nog heel wat tijd met zijn kleinkind door te brengen. Hij blikt terug op een wandeling met zijn kleinkind door de zon in Den Haag. „En toen dacht ik: als dit de komende jaren nog zo is, dan is dat fantastisch, dat is echt zo ongelooflijk mooi.’’
Per 1 mei legt Fresen zijn werk bij het NOS Journaal van 20.00 uur neer. Zeventien jaar geleden ging hij er aan de slag. Hij is daar nu de vaste politieke duider.

Lees verder

Algemeen

Meer baby Meilandjes op komst? Maxime al aan derde kindje

Gepubliceerd

op

Door

Maxime Meiland is nog maar net bevallen van haar tweede dochter Vivé en denkt nu alweer aan een derde kindje. ,,Nu ik het ervaar met een man naast me, wil ik meer kinderen.”

‘Wereld van verschil’

Toen haar eerste dochter Claire geboren werd, stond Maxime er helemaal alleen voor. Ze kon rekenen op veel steun van haar familie, maar de vader van Claire was niet in beeld.

Gelukkig is dat bij haar tweede dochtertje Vivé wel anders. ,,Ik ervaar het als een wereld van verschil. Omdat ik Claire natuurlijk alleen heb opgevoed. Nu kan ik de simpelste dingen doen, zoals douchen”, legt Maxime uit in weekblad Weekend. ,,Nu kan ik tegen Leroy zeggen: ‘Let jij even op’. Het is dan zó anders, maar net zo leuk weer.”

Gezinsuitbreiding?

Een groter gezin met Leroy ziet Maxime dan ook wel zitten. ,,Ik heb lang gedacht: ik wil twee kinderen, maar nu ik het ervaar met een man naast me, zou ik meer kinderen willen. Ik denk dan aan drie of vier”, vertelt ze enthousiast.

Maxime kan niet wachten tot er meer kleine kinderen in huis lopen. Maar denkt Leroy daar wel hetzelfde over? ,,Nou nu nog niet. Dat snap ik ook wel als je net een baby hebt. Maar we hebben nog de tijd, en als het komt, komt het. Ik ben nu al heel blij met wat ik heb.”

Lees verder

Algemeen

Broer overleden Peter R. de Vries deelt persoonlijke herinneringen

Gepubliceerd

op

Door

Wouter de Vries, broer van Peter R., schoof gisteravond aan bij Johnny de Mol. Samen gingen ze naar het ouderlijk huis van de broers, waar vele jeugdherinneringen werden opgehaald.

Niet alleen in gedachten zijn er vele herinneringen blijven hangen, ook fysieke aandenkens zijn in het huis te vinden. Op een muurtje in het huis hebben de broers ooit hun namen gegraveerd. ‘Het is een muurtje waar ik eens in de zoveel jaar gewoon nog kom kijken. Ik ben opa inmiddels en heb twee kleinzonen. De oudste is acht en die vindt het ook altijd geweldig om naar het muurtje te gaan.’

Jeugd

De muur was dan ook een belangrijk aspect na het overlijden van Peter. ‘Toen Peter overleden is, ben ik hier ook een keer stilletjes naartoe gereden. Hier komt de herinnering boven. In feite hoor ik de klanken hier weer, ik zie ons bij wijze van spreken hier nog de voetbal hooghouden.’

Competitie

Door het zien van het muurtje komen ook andere aspecten uit zijn jeugd terug. Zo gingen Wouter en Peter op hun vijftiende samen werken, in een grote springstoffenfabriek in Muiden. ‘In de zomervakantie gingen we centen verdienen, en we werden niet gespaard. We werden echt gebuffeld. Het was in die tijd fysiek heel zwaar werk’, vertelt hij daarover. ‘De arbo-wetgeving heeft die stempel inmiddels wel gedrukt ten goede van het werk. Peter en ik waren ook nog broers, dus er was ook een beetje competitie tegen elkaar.’

Peter

Natuurlijk kan de uitvaart van Peter R. afgelopen zomer niet ontbreken. ‘Ik heb er al het een en ander over gezegd en dat koester ik ook. Het was een prachtige ochtend.’ Ook vertelt hij waarom de familie hem gewoon aanspreekt als Peter en niet Peter R. ‘In ons gezin kennen wij Peter. Het was een rustige man en niet zo’n herrieschopper.’

Lees verder

Trending