Contacteer ons

Algemeen

Bridget Maasland: ‘André Hazes loog, ik werd met de dood bedreigd’

Gepubliceerd

op

Bridget Maasland zegt aan het begin van haar relatie met André Hazes te zijn voorgelogen door de zanger. Hij zou hebben beweerd dat hij vrijgezel was, terwijl hij in werkelijkheid nog met Monique Westenberg ging. De negatieve aandacht na de breuk heeft diepe sporen nagelaten bij het RTL-gezicht. Haar zoon, haar ouders en zijzelf werden volgens Bridget bedreigd. ,,Voor het eerst dacht ik: dit komt nooit meer goed.’’

Dat vertelt Bridget in de podcast van Roos Schlikker en Malou Holshuijsen, waarin BN’ers praten over momenten waarop ze die gedachte hadden. Het management van André was niet bereikbaar voor commentaar.

De veelbesproken relatie met André (27) werd Bridget vanaf het begin ‘niet in dank afgenomen’, zegt ze. Maasland was vorig jaar kortstondig samen met de zanger, nadat die Monique Westenberg had verlaten. Althans, dat dacht Bridget.

,,Ik was toch wel een soort voorgelogen dat hij vrijgezel was en vrij in het leven stond. Door hemzelf’’, zegt Maasland (46). ,,Dus dat was allemaal prima. En toen bleek gaandeweg dat dat niet zo was. Uiteindelijk ging hij zelfs weer terug naar zijn ex, wat dus blijkbaar helemaal niet zijn ex was. Maar dat had ik toen nog niet door.’’

Dreigbrieven en inbraken
Het uitzichtloze gevoel kwam na de breuk. Bridget werd vaak afgeschilderd als boeman, vond ze. En dat had gevolgen. ,,Ik heb dreigbrieven thuis gekregen, aan mijn zoons adres, aan mijn ouders’ adres, aan mijn adres natuurlijk. Doodsbedreigingen, inbraken, vernielingen.’’

Op een dag drong zelfs iemand haar huis binnen, stelt ze. ,,Ik wist natuurlijk niet of die kwamen om mijn huis leeg te roven, of dat misschien een ex dacht: we gaan even wat vereffenen met haar. Of dat iemand dacht: die gaan we een lesje leren. Ik wist niet meer wat nou echt was, of wat [met de breuk] te maken had.’’

Bridget werd wanhopig. ,,Het lijkt wel alsof de hele socialemediahaat bij ons is begonnen. Dat alles in één keer geprojecteerd en gezegd mocht worden, alsof niks iemand raakt. Dat ging zo ver, ook bij mijn zoon. Gelukkig heb ik wel veel bij hem weg kunnen houden, hij heeft niet heel veel meegekregen. Toen heb ik gedacht: hoe ga ik dit tij ooit nog keren?’’

Niet boos, wel teleurgesteld
Uiteindelijk hielp praten. Met een psycholoog, en met haar ouders. Ze leerde dingen ‘naast elkaar te leggen’ en niet ‘op te stapelen’. Het lijkt misschien alsof de wereld tegen je is, maar je achterbuurvrouw maakt zich heus niet druk, benadrukte de psycholoog.
Boos op André is Bridget niet. Maar ze neemt hem veel kwalijk. ,,Dat hij eigenlijk nooit voor me op is gekomen, dat hij het zo heeft gelaten, want dat was het beste voor hemzelf. Maar ik neem het hem ook weer niet kwalijk, want het is een bepaalde onvolwassenheid, misschien moet hij daar nog in groeien. (…) Maar ik was wel echt teleurgesteld. Dat iemand je zo op een voetstuk kan zetten en daarna zo over je heen kan lopen.’’
Dat deed hij in zekere zin al toen ze nog samen waren. Bridget stelt dat ze in de krant moest lezen dat André terug was bij Monique. Hij ging in die tijd naar Curaçao voor een optreden en vroeg of Bridget ook even heen en weer wilde vliegen.

,,Met je verliefde kop doe je dat dan, in je drukke schema.’’ Ze vlogen samen terug en pas thuis ontdekte ze dat Hazes op het eiland ook met Monique was geweest. ,,Niet zo lang daarvoor was ik ten huwelijk gevraagd. Je bent verliefd, ik dacht ook echt niet meer helder na. Ik heb me veel te veel mee laten slepen.’’

Midlifecrisis
Achteraf ziet Bridget de periode als een midlifecrisis. Ja, ze dacht niet goed na, dat is haar schuld. Maar ze accepteert niet dat juist zij kritiek kreeg vanwege de vele liefdeskiekjes op Instagram.

,,Ik was niet degene die de hele tijd alles liet zien. Uiteindelijk heb ik me er wel in mee laten slepen, absoluut. Als hij dan weer iets deed, dacht ik: dat kan blijkbaar. Op een gegeven moment had ik ook zijn code om dingen weg te halen. En ik dacht: hij is toch een vrij man, waarom mogen wij niet zijn wie we zijn en het leuk hebben?’’

Dat Bridget de ‘schuld’ kreeg, wijt ze aan seksisme. Een sterke en ook nog eens oudere vrouw had het huwelijk van de zanger kapotgemaakt, was het beeld. Pas toen de coronacrisis losbarstte, verslapte de media-aandacht. In die zin vond ze de pandemie een geschenk.

Verhalen over André, die vandaag nog in het nieuws kwam omdat hij een burn-out heeft, leest ze allang niet meer. Bij haar werkgever RTL Boulevard ontkomt ze er soms niet aan, aangezien ze niet heeft afgesproken dat ze bij nieuws rond Hazes en zijn nieuwe vlam Sarah van Soelen buiten schot blijft. En zo behandelde ze het afgelopen jaar weleens ‘misstappen’ van de artiest.

Hoe ze daarnaar keek? ,,Gniffelend.’’

Lees verder

Algemeen

Ron Fresen lijdt aan ongeneeslijke ziekte prostaatkanker

Gepubliceerd

op

Door

Ron Fresen stopt met zijn werk bij de NOS omdat hij ongeneeslijk ziek is. De 62-jarige politiek verslaggever lijdt aan prostaatkanker en wil zijn laatste jaren doorbrengen met familie, zo vertelt hij in een interview met de  Volkskrant.

De verslaggever probeerde zijn ziekte lang geheim te houden, maar dat ging soms lastig, vertelt hij in de krant. Zo werd hij bijna ’ontmaskerd’ door demissionair premier Mark Rutte. „Als ze samen de lift in willen stappen, kijkt de premier hem recht in het gezicht aan. ’Hé Ron, hoe is… uh joh… wat is er met je wenkbrauwen?’ Shit, denkt Fresen, en praat er snel omheen. ’Vast te veel in de zon gezeten…’ Blabla”, luidt de passage in de krant.
Fresen noemt zijn ziekte ’een ingrijpend iets’. Op zijn 47e kampte hij voor het eerst met prostaatkanker, zijn vader overleed eraan op 72-jarige leeftijd. „In het ziekenhuis zeiden ze nog: ’Nee joh, ben je gek, dat kan helemaal niet op jouw leeftijd.’ Maar toen had ik het dus wel, en heb ik me laten opereren. Daarna was de kanker weg”, zo blikt hij terug. In 2018 bleek de kanker te zijn teruggekomen en uitgezaaid te zijn.

Emotioneel
Dankzij de chemokuur die hij onderging, heeft hij nog anderhalf jaar tot twee jaar te leven, aldus de arts. „Bij uitgezaaide prostaatkanker is het een kwestie van rekken en erbij blijven, zo krijg je er hopelijk vijf tot acht jaar bij, en ondertussen proberen daar zo min mogelijk mee bezig te zijn en zo veel mogelijk te genieten van het leven”, zegt Fresen, die hoopt nog heel wat tijd met zijn kleinkind door te brengen. Hij blikt terug op een wandeling met zijn kleinkind door de zon in Den Haag. „En toen dacht ik: als dit de komende jaren nog zo is, dan is dat fantastisch, dat is echt zo ongelooflijk mooi.’’
Per 1 mei legt Fresen zijn werk bij het NOS Journaal van 20.00 uur neer. Zeventien jaar geleden ging hij er aan de slag. Hij is daar nu de vaste politieke duider.

Lees verder

Algemeen

Meer baby Meilandjes op komst? Maxime al aan derde kindje

Gepubliceerd

op

Door

Maxime Meiland is nog maar net bevallen van haar tweede dochter Vivé en denkt nu alweer aan een derde kindje. ,,Nu ik het ervaar met een man naast me, wil ik meer kinderen.”

‘Wereld van verschil’

Toen haar eerste dochter Claire geboren werd, stond Maxime er helemaal alleen voor. Ze kon rekenen op veel steun van haar familie, maar de vader van Claire was niet in beeld.

Gelukkig is dat bij haar tweede dochtertje Vivé wel anders. ,,Ik ervaar het als een wereld van verschil. Omdat ik Claire natuurlijk alleen heb opgevoed. Nu kan ik de simpelste dingen doen, zoals douchen”, legt Maxime uit in weekblad Weekend. ,,Nu kan ik tegen Leroy zeggen: ‘Let jij even op’. Het is dan zó anders, maar net zo leuk weer.”

Gezinsuitbreiding?

Een groter gezin met Leroy ziet Maxime dan ook wel zitten. ,,Ik heb lang gedacht: ik wil twee kinderen, maar nu ik het ervaar met een man naast me, zou ik meer kinderen willen. Ik denk dan aan drie of vier”, vertelt ze enthousiast.

Maxime kan niet wachten tot er meer kleine kinderen in huis lopen. Maar denkt Leroy daar wel hetzelfde over? ,,Nou nu nog niet. Dat snap ik ook wel als je net een baby hebt. Maar we hebben nog de tijd, en als het komt, komt het. Ik ben nu al heel blij met wat ik heb.”

Lees verder

Algemeen

Broer overleden Peter R. de Vries deelt persoonlijke herinneringen

Gepubliceerd

op

Door

Wouter de Vries, broer van Peter R., schoof gisteravond aan bij Johnny de Mol. Samen gingen ze naar het ouderlijk huis van de broers, waar vele jeugdherinneringen werden opgehaald.

Niet alleen in gedachten zijn er vele herinneringen blijven hangen, ook fysieke aandenkens zijn in het huis te vinden. Op een muurtje in het huis hebben de broers ooit hun namen gegraveerd. ‘Het is een muurtje waar ik eens in de zoveel jaar gewoon nog kom kijken. Ik ben opa inmiddels en heb twee kleinzonen. De oudste is acht en die vindt het ook altijd geweldig om naar het muurtje te gaan.’

Jeugd

De muur was dan ook een belangrijk aspect na het overlijden van Peter. ‘Toen Peter overleden is, ben ik hier ook een keer stilletjes naartoe gereden. Hier komt de herinnering boven. In feite hoor ik de klanken hier weer, ik zie ons bij wijze van spreken hier nog de voetbal hooghouden.’

Competitie

Door het zien van het muurtje komen ook andere aspecten uit zijn jeugd terug. Zo gingen Wouter en Peter op hun vijftiende samen werken, in een grote springstoffenfabriek in Muiden. ‘In de zomervakantie gingen we centen verdienen, en we werden niet gespaard. We werden echt gebuffeld. Het was in die tijd fysiek heel zwaar werk’, vertelt hij daarover. ‘De arbo-wetgeving heeft die stempel inmiddels wel gedrukt ten goede van het werk. Peter en ik waren ook nog broers, dus er was ook een beetje competitie tegen elkaar.’

Peter

Natuurlijk kan de uitvaart van Peter R. afgelopen zomer niet ontbreken. ‘Ik heb er al het een en ander over gezegd en dat koester ik ook. Het was een prachtige ochtend.’ Ook vertelt hij waarom de familie hem gewoon aanspreekt als Peter en niet Peter R. ‘In ons gezin kennen wij Peter. Het was een rustige man en niet zo’n herrieschopper.’

Lees verder

Trending