Contacteer ons

Algemeen

‘Bridget Maasland is aan het liegen over André Hazes jr.’

Gepubliceerd

op

Bridget Maasland spreekt niet helemaal de waarheid in het allereerste interview over haar geruchtmakende affaire met André Hazes jr. Althans, dat stelt Weekend-baas Bart Ettekoven.

Ruim anderhalf jaar na haar breuk met André Hazes jr. heeft Bridget Maasland voor het eerst haar kant van het verhaal verteld. In een podcast vertelt de presentatrice uitgebreid over hoe ze haar ex een leugenachtige egoïst vindt. Ze komt onder meer terug op het einde van hun relatie na een onrustbarende liefdesvakantie op Curaçao.

Bridget in shock
André zou tijdens die vakantie in een wc-hokje zijn vreemdgegaan van Bridget en wel met zijn toenmalige (en huidige) ex Monique Westenberg. Bridget vertelt nu in de podcast dat ze dat pas na terugkeer in Nederland in de krant las. “We zijn gewoon samen teruggevlogen, er was niets aan de hand en toen zag ik dat. Dat was best wel wauw ja.”

Op dit punt spreekt Bridget niet helemaal de waarheid, zegt Weekend-baas Bart Ettekoven, die overigens een zeer slechte verstandhouding heeft met de presentatrice. En daar is volgens hem ook bewijs voor.

Bloedchagrijnig
Om wat voor bewijs gaat het? Bart in Shownieuws: “Ze zegt dat ze nog helemaal van niets wist, maar ik kan me een foto herinneren van dat ze net terugkwamen van Schiphol en toen stonden de gezichten echt flink op onweer, buiten het feit dat het ook met bakken uit de hemel kwam.”

Hun gezichtsuitdrukkingen verraadden dat het toen al hommeles was, aldus Bart. “Ze waren niet heel erg vrolijk, dus volgens mij was er toen al het een en ander duidelijk over dat het over en uit was.”

Hoge woord
Shownieuws-presentatrice Dyantha Brooks: “Je bedoelt te zeggen dat Bridget het niet in de krant heeft hoeven te lezen, maar dat het al bekend was bij haar?”

Bart: “Volgens mij was daar het hoge woord er al uit.”

Wat vindt hij eigenlijk van Bridgets ontboezemingen? “Ik dacht vooral ‘wauw’ toen ze het allemaal vertelde. Waarom zou je het allemaal weer oprakelen? Want je weet dat het natuurlijk allemaal weer wordt overgenomen. Ik dacht juist dat ze het heel fijn vond dat het weer naar de achtergrond was verdwenen.”

Trauma
Anouk Smulders begrijpt Bridget wél. “Ik kan me ook voorstellen dat als je zo’n gesprek aangaat met die dames dat het een punt is in haar leven dat ze niet goed kan loslaten. Ik kan het me dus best voorstellen dat je daar lang kwaad over blijft of pijn over hebt.”

Bart: “Ik denk dat het serieus bijna een trauma is. Als je ziet hoe heel Nederland over haar heen is gevallen.”

Lees verder

Algemeen

Ron Fresen lijdt aan ongeneeslijke ziekte prostaatkanker

Gepubliceerd

op

Door

Ron Fresen stopt met zijn werk bij de NOS omdat hij ongeneeslijk ziek is. De 62-jarige politiek verslaggever lijdt aan prostaatkanker en wil zijn laatste jaren doorbrengen met familie, zo vertelt hij in een interview met de  Volkskrant.

De verslaggever probeerde zijn ziekte lang geheim te houden, maar dat ging soms lastig, vertelt hij in de krant. Zo werd hij bijna ’ontmaskerd’ door demissionair premier Mark Rutte. „Als ze samen de lift in willen stappen, kijkt de premier hem recht in het gezicht aan. ’Hé Ron, hoe is… uh joh… wat is er met je wenkbrauwen?’ Shit, denkt Fresen, en praat er snel omheen. ’Vast te veel in de zon gezeten…’ Blabla”, luidt de passage in de krant.
Fresen noemt zijn ziekte ’een ingrijpend iets’. Op zijn 47e kampte hij voor het eerst met prostaatkanker, zijn vader overleed eraan op 72-jarige leeftijd. „In het ziekenhuis zeiden ze nog: ’Nee joh, ben je gek, dat kan helemaal niet op jouw leeftijd.’ Maar toen had ik het dus wel, en heb ik me laten opereren. Daarna was de kanker weg”, zo blikt hij terug. In 2018 bleek de kanker te zijn teruggekomen en uitgezaaid te zijn.

Emotioneel
Dankzij de chemokuur die hij onderging, heeft hij nog anderhalf jaar tot twee jaar te leven, aldus de arts. „Bij uitgezaaide prostaatkanker is het een kwestie van rekken en erbij blijven, zo krijg je er hopelijk vijf tot acht jaar bij, en ondertussen proberen daar zo min mogelijk mee bezig te zijn en zo veel mogelijk te genieten van het leven”, zegt Fresen, die hoopt nog heel wat tijd met zijn kleinkind door te brengen. Hij blikt terug op een wandeling met zijn kleinkind door de zon in Den Haag. „En toen dacht ik: als dit de komende jaren nog zo is, dan is dat fantastisch, dat is echt zo ongelooflijk mooi.’’
Per 1 mei legt Fresen zijn werk bij het NOS Journaal van 20.00 uur neer. Zeventien jaar geleden ging hij er aan de slag. Hij is daar nu de vaste politieke duider.

Lees verder

Algemeen

Meer baby Meilandjes op komst? Maxime al aan derde kindje

Gepubliceerd

op

Door

Maxime Meiland is nog maar net bevallen van haar tweede dochter Vivé en denkt nu alweer aan een derde kindje. ,,Nu ik het ervaar met een man naast me, wil ik meer kinderen.”

‘Wereld van verschil’

Toen haar eerste dochter Claire geboren werd, stond Maxime er helemaal alleen voor. Ze kon rekenen op veel steun van haar familie, maar de vader van Claire was niet in beeld.

Gelukkig is dat bij haar tweede dochtertje Vivé wel anders. ,,Ik ervaar het als een wereld van verschil. Omdat ik Claire natuurlijk alleen heb opgevoed. Nu kan ik de simpelste dingen doen, zoals douchen”, legt Maxime uit in weekblad Weekend. ,,Nu kan ik tegen Leroy zeggen: ‘Let jij even op’. Het is dan zó anders, maar net zo leuk weer.”

Gezinsuitbreiding?

Een groter gezin met Leroy ziet Maxime dan ook wel zitten. ,,Ik heb lang gedacht: ik wil twee kinderen, maar nu ik het ervaar met een man naast me, zou ik meer kinderen willen. Ik denk dan aan drie of vier”, vertelt ze enthousiast.

Maxime kan niet wachten tot er meer kleine kinderen in huis lopen. Maar denkt Leroy daar wel hetzelfde over? ,,Nou nu nog niet. Dat snap ik ook wel als je net een baby hebt. Maar we hebben nog de tijd, en als het komt, komt het. Ik ben nu al heel blij met wat ik heb.”

Lees verder

Algemeen

Broer overleden Peter R. de Vries deelt persoonlijke herinneringen

Gepubliceerd

op

Door

Wouter de Vries, broer van Peter R., schoof gisteravond aan bij Johnny de Mol. Samen gingen ze naar het ouderlijk huis van de broers, waar vele jeugdherinneringen werden opgehaald.

Niet alleen in gedachten zijn er vele herinneringen blijven hangen, ook fysieke aandenkens zijn in het huis te vinden. Op een muurtje in het huis hebben de broers ooit hun namen gegraveerd. ‘Het is een muurtje waar ik eens in de zoveel jaar gewoon nog kom kijken. Ik ben opa inmiddels en heb twee kleinzonen. De oudste is acht en die vindt het ook altijd geweldig om naar het muurtje te gaan.’

Jeugd

De muur was dan ook een belangrijk aspect na het overlijden van Peter. ‘Toen Peter overleden is, ben ik hier ook een keer stilletjes naartoe gereden. Hier komt de herinnering boven. In feite hoor ik de klanken hier weer, ik zie ons bij wijze van spreken hier nog de voetbal hooghouden.’

Competitie

Door het zien van het muurtje komen ook andere aspecten uit zijn jeugd terug. Zo gingen Wouter en Peter op hun vijftiende samen werken, in een grote springstoffenfabriek in Muiden. ‘In de zomervakantie gingen we centen verdienen, en we werden niet gespaard. We werden echt gebuffeld. Het was in die tijd fysiek heel zwaar werk’, vertelt hij daarover. ‘De arbo-wetgeving heeft die stempel inmiddels wel gedrukt ten goede van het werk. Peter en ik waren ook nog broers, dus er was ook een beetje competitie tegen elkaar.’

Peter

Natuurlijk kan de uitvaart van Peter R. afgelopen zomer niet ontbreken. ‘Ik heb er al het een en ander over gezegd en dat koester ik ook. Het was een prachtige ochtend.’ Ook vertelt hij waarom de familie hem gewoon aanspreekt als Peter en niet Peter R. ‘In ons gezin kennen wij Peter. Het was een rustige man en niet zo’n herrieschopper.’

Lees verder

Trending