Contacteer ons

Algemeen

Rachel Hazes ontkent alle geruchten: ‘André Hazes is echt ziek’

Gepubliceerd

op

Rachel Hazes ontkent alle geruchten die er rondgaan over haar zoon André Hazes jr. Hij heeft volgens haar écht last van een emotionele burn-out. “Heel Nederland heeft een mening over hem.”

André Hazes jr. is een maand geleden plotseling vertrokken uit de media, omdat hij een ‘emotionele burn-out’ zou hebben. Al snel lanceerde showbizzwatcher Yvonne Coldeweijer het gerucht dat zijn afwezigheid te maken zou hebben met een cocaïneverslaving. Hij zou daarover ook slaande ruzie hebben gekregen met zijn schoonfamilie, de Van Soelens.

’99 procent is niet waar’

Shownieuws-ster Albert Verlinde heeft gebeld met Rachel Hazes en gehint naar die geruchten. Hij: “Er zijn allerlei insinuaties gedaan. Dat hij verslaafd zou zijn, in een kliniek zou zitten, ondergedoken zou zitten. Er waren allerlei verhalen. Nou was ik gisterenavond onderweg naar de studio en ik dacht: ik bel gewoon Rachel eens een keer.”

Rachel nam de telefoon op. “Ik zeg: ‘Kan ik wat vragen? Moet ik mij nou zorgen maken?’ Ik denk: laat ik toch maar een hint geven naar alle geruchten die er zijn dat er meer is dan een burn-out. Ze zei: ‘Nee, Albert, van alle verhalen die er verteld worden op dit moment is er echt… Als er 1 procent van waar is, dan is het veel. Het is echt absolute onzin.’”

Albert boos op Boulevard

Het is voor Rachel onbegrijpelijk dat de media zich nu afvragen waar André is, terwijl de officiële reden al lang gegeven is. Albert: “Je krijgt inderdaad dat de pers op een gegeven moment zei: ‘We horen niks!’ Ja, dat was de bedoeling. Vorige week was bij Boulevard ook nog dat verwijt van: ‘Ja, ze zeggen niks, hoe kan dat nou!’”

Albert heeft een reactie losgepeuterd bij Rachel. “Ik zeg: ‘Hoe is het nou als moeder om het mee te maken? Heb je contact met hem?’ Ze zegt: ‘Ja, ik heb contact met hem.’ Ik zeg: ‘Kun je uitleggen waar die burn-out vandaan komt?’ En dan ga ik toch maar voorlezen wat ze zei.”

Emotionele burn-out

Wat zegt Rachel? “‘André heeft op 10-jarige leeftijd zijn vader verloren en nam toen voor zichzelf de taak op zich om de man in huis te zijn. Toen werd hij op 13-jarige leeftijd ineens bekend als zanger in België en Nederland en kwam hij al heel jong terecht in een heel harde wereld. Dan op 20-jarige leeftijd wordt hij verliefd op een oudere vrouw en op zijn 22ste ineens vader.”

“Dan wordt er naast zijn drukke carrière ook thuis verwacht dat hij een volwassen gezinsleven gaat leiden, terwijl hij zijn eigen kinderjaren heeft overgeslagen. Dan komt die relatie op 27-jarige leeftijd ten einde, wat altijd pijnlijk is, ook omdat er een kind bij betrokken is, en dan heeft heel Nederland ook nog eens een mening over je.”

Vergrootglas

Het is een heftig leven, vindt Rachel. “Alles wat hij doet ligt onder een vergrootglas en hij kan het nooit voor iedereen goed doen. Al met al niet zo vreemd dat iemand dan een emotionele burn-out heeft.”

Privé-baas Evert Santegoeds vervolgens beledigd: “Dat is exact wat er deze week in de Privé staat. Wat is dan die 99 procent die volgens haar niet klopt?”

Lees verder

Algemeen

Ron Fresen lijdt aan ongeneeslijke ziekte prostaatkanker

Gepubliceerd

op

Door

Ron Fresen stopt met zijn werk bij de NOS omdat hij ongeneeslijk ziek is. De 62-jarige politiek verslaggever lijdt aan prostaatkanker en wil zijn laatste jaren doorbrengen met familie, zo vertelt hij in een interview met de  Volkskrant.

De verslaggever probeerde zijn ziekte lang geheim te houden, maar dat ging soms lastig, vertelt hij in de krant. Zo werd hij bijna ’ontmaskerd’ door demissionair premier Mark Rutte. „Als ze samen de lift in willen stappen, kijkt de premier hem recht in het gezicht aan. ’Hé Ron, hoe is… uh joh… wat is er met je wenkbrauwen?’ Shit, denkt Fresen, en praat er snel omheen. ’Vast te veel in de zon gezeten…’ Blabla”, luidt de passage in de krant.
Fresen noemt zijn ziekte ’een ingrijpend iets’. Op zijn 47e kampte hij voor het eerst met prostaatkanker, zijn vader overleed eraan op 72-jarige leeftijd. „In het ziekenhuis zeiden ze nog: ’Nee joh, ben je gek, dat kan helemaal niet op jouw leeftijd.’ Maar toen had ik het dus wel, en heb ik me laten opereren. Daarna was de kanker weg”, zo blikt hij terug. In 2018 bleek de kanker te zijn teruggekomen en uitgezaaid te zijn.

Emotioneel
Dankzij de chemokuur die hij onderging, heeft hij nog anderhalf jaar tot twee jaar te leven, aldus de arts. „Bij uitgezaaide prostaatkanker is het een kwestie van rekken en erbij blijven, zo krijg je er hopelijk vijf tot acht jaar bij, en ondertussen proberen daar zo min mogelijk mee bezig te zijn en zo veel mogelijk te genieten van het leven”, zegt Fresen, die hoopt nog heel wat tijd met zijn kleinkind door te brengen. Hij blikt terug op een wandeling met zijn kleinkind door de zon in Den Haag. „En toen dacht ik: als dit de komende jaren nog zo is, dan is dat fantastisch, dat is echt zo ongelooflijk mooi.’’
Per 1 mei legt Fresen zijn werk bij het NOS Journaal van 20.00 uur neer. Zeventien jaar geleden ging hij er aan de slag. Hij is daar nu de vaste politieke duider.

Lees verder

Algemeen

Meer baby Meilandjes op komst? Maxime al aan derde kindje

Gepubliceerd

op

Door

Maxime Meiland is nog maar net bevallen van haar tweede dochter Vivé en denkt nu alweer aan een derde kindje. ,,Nu ik het ervaar met een man naast me, wil ik meer kinderen.”

‘Wereld van verschil’

Toen haar eerste dochter Claire geboren werd, stond Maxime er helemaal alleen voor. Ze kon rekenen op veel steun van haar familie, maar de vader van Claire was niet in beeld.

Gelukkig is dat bij haar tweede dochtertje Vivé wel anders. ,,Ik ervaar het als een wereld van verschil. Omdat ik Claire natuurlijk alleen heb opgevoed. Nu kan ik de simpelste dingen doen, zoals douchen”, legt Maxime uit in weekblad Weekend. ,,Nu kan ik tegen Leroy zeggen: ‘Let jij even op’. Het is dan zó anders, maar net zo leuk weer.”

Gezinsuitbreiding?

Een groter gezin met Leroy ziet Maxime dan ook wel zitten. ,,Ik heb lang gedacht: ik wil twee kinderen, maar nu ik het ervaar met een man naast me, zou ik meer kinderen willen. Ik denk dan aan drie of vier”, vertelt ze enthousiast.

Maxime kan niet wachten tot er meer kleine kinderen in huis lopen. Maar denkt Leroy daar wel hetzelfde over? ,,Nou nu nog niet. Dat snap ik ook wel als je net een baby hebt. Maar we hebben nog de tijd, en als het komt, komt het. Ik ben nu al heel blij met wat ik heb.”

Lees verder

Algemeen

Broer overleden Peter R. de Vries deelt persoonlijke herinneringen

Gepubliceerd

op

Door

Wouter de Vries, broer van Peter R., schoof gisteravond aan bij Johnny de Mol. Samen gingen ze naar het ouderlijk huis van de broers, waar vele jeugdherinneringen werden opgehaald.

Niet alleen in gedachten zijn er vele herinneringen blijven hangen, ook fysieke aandenkens zijn in het huis te vinden. Op een muurtje in het huis hebben de broers ooit hun namen gegraveerd. ‘Het is een muurtje waar ik eens in de zoveel jaar gewoon nog kom kijken. Ik ben opa inmiddels en heb twee kleinzonen. De oudste is acht en die vindt het ook altijd geweldig om naar het muurtje te gaan.’

Jeugd

De muur was dan ook een belangrijk aspect na het overlijden van Peter. ‘Toen Peter overleden is, ben ik hier ook een keer stilletjes naartoe gereden. Hier komt de herinnering boven. In feite hoor ik de klanken hier weer, ik zie ons bij wijze van spreken hier nog de voetbal hooghouden.’

Competitie

Door het zien van het muurtje komen ook andere aspecten uit zijn jeugd terug. Zo gingen Wouter en Peter op hun vijftiende samen werken, in een grote springstoffenfabriek in Muiden. ‘In de zomervakantie gingen we centen verdienen, en we werden niet gespaard. We werden echt gebuffeld. Het was in die tijd fysiek heel zwaar werk’, vertelt hij daarover. ‘De arbo-wetgeving heeft die stempel inmiddels wel gedrukt ten goede van het werk. Peter en ik waren ook nog broers, dus er was ook een beetje competitie tegen elkaar.’

Peter

Natuurlijk kan de uitvaart van Peter R. afgelopen zomer niet ontbreken. ‘Ik heb er al het een en ander over gezegd en dat koester ik ook. Het was een prachtige ochtend.’ Ook vertelt hij waarom de familie hem gewoon aanspreekt als Peter en niet Peter R. ‘In ons gezin kennen wij Peter. Het was een rustige man en niet zo’n herrieschopper.’

Lees verder

Trending