Contacteer ons

Algemeen

Rachel Hazes reageert op zorgwekkende situatie zoon André

Gepubliceerd

op

De gezondheid van André Hazes blijft de gemoederen bezighouden, en nu heeft ook zijn moeder Rachel zich in de situatie gemengd. Volgens haar klopt er vrijwel niets van de verhalen en geruchten die de laatste weken over haar zoon in de media verschijnen.

Dat André niet zomaar in een dipje zit, mag ondertussen wel duidelijk zijn. De laatste keer dat de zanger een teken van leven gaf, was meer dan een maand geleden toen hij op Instagram een foto deelde van een etentje.

Zijn moeder Rachel is iets gemakkelijker te vinden. De weduwe van André sr. ontving deze week een telefoontje van Albert Verlinde, die zich afvroeg of het volk – na alle geruchten van de laatste weken – zich zorgen moest maken om de gezondheid van haar zoon.

’Eén procent waar’
De officiële verklaring luidt dat André kampt met een ’burn-out’, maar boze tongen beweren dat hij zou zijn opgenomen in een buitenlandse kliniek voor een cokeverslaving. Ook gaat het gerucht dat zijn relatie met Sarah van Soelen over zou zijn.
In Shownieuws doet de showbizzdeskundige verslag van het telefoongesprek met Rachel, die bevestigt dat ze nog steeds contact heeft met haar zoon. „Ze zei: ’Nee, Albert. Van alle verhalen die momenteel worden verteld… als er één procent van waar is, is het veel. Het is echt absolute onzin.’”

’Opeens vader’
In een zelfgeschreven verklaring gaat Rachel nog iets dieper in op de burn-out van haar zoon: „André heeft op tienjarige leeftijd zijn vader verloren en nam toen voor zichzelf de taak op om de man in huis te zijn. Toen hij op dertienjarige leeftijd ineens bekend werd als zanger in België en Nederland, en kwam hij al heel jong in een harde wereld terecht.”
Vervolgens wordt hij als twintigjarige verliefd op Monique – of zoals Rachel zegt: „een oudere vrouw” – en werd hij „opeens” jong vader. „Naast zijn drukke carrière wordt er ook nog eens thuis verwacht dat hij een volwassen gezinsleven gaat leiden, terwijl hij zijn eigen kinderjaren heeft overgeslagen. Toen zijn relatie op 27-jarige leeftijd ten einde kwam, was dit heel pijnlijk voor hem, ook omdat er een kind bij betrokken is.”

Onder een vergrootglas
Dat de zanger vrijwel zijn volledige privéleven deelt op sociale media, wordt niet door Rachel genoemd. Wel zegt ze: „En dan heeft heel Nederland ook nog eens een mening over je en alles wat je doet ligt onder een vergrootglas. Je kunt het nooit goed doen voor iedereen.”
Deze week pakt Privé groot uit met de zorgwekkende situatie rondom de zanger. Het weekblad komt met exact hetzelfde verhaal als Rachel en benoemt de negen momenten die zijn leven hebben veranderd: ’onverwerkt verdriet, succes en negatieve aandacht lijken hu tol te eisen bij de zanger’.

Lees verder

Algemeen

Ron Fresen lijdt aan ongeneeslijke ziekte prostaatkanker

Gepubliceerd

op

Door

Ron Fresen stopt met zijn werk bij de NOS omdat hij ongeneeslijk ziek is. De 62-jarige politiek verslaggever lijdt aan prostaatkanker en wil zijn laatste jaren doorbrengen met familie, zo vertelt hij in een interview met de  Volkskrant.

De verslaggever probeerde zijn ziekte lang geheim te houden, maar dat ging soms lastig, vertelt hij in de krant. Zo werd hij bijna ’ontmaskerd’ door demissionair premier Mark Rutte. „Als ze samen de lift in willen stappen, kijkt de premier hem recht in het gezicht aan. ’Hé Ron, hoe is… uh joh… wat is er met je wenkbrauwen?’ Shit, denkt Fresen, en praat er snel omheen. ’Vast te veel in de zon gezeten…’ Blabla”, luidt de passage in de krant.
Fresen noemt zijn ziekte ’een ingrijpend iets’. Op zijn 47e kampte hij voor het eerst met prostaatkanker, zijn vader overleed eraan op 72-jarige leeftijd. „In het ziekenhuis zeiden ze nog: ’Nee joh, ben je gek, dat kan helemaal niet op jouw leeftijd.’ Maar toen had ik het dus wel, en heb ik me laten opereren. Daarna was de kanker weg”, zo blikt hij terug. In 2018 bleek de kanker te zijn teruggekomen en uitgezaaid te zijn.

Emotioneel
Dankzij de chemokuur die hij onderging, heeft hij nog anderhalf jaar tot twee jaar te leven, aldus de arts. „Bij uitgezaaide prostaatkanker is het een kwestie van rekken en erbij blijven, zo krijg je er hopelijk vijf tot acht jaar bij, en ondertussen proberen daar zo min mogelijk mee bezig te zijn en zo veel mogelijk te genieten van het leven”, zegt Fresen, die hoopt nog heel wat tijd met zijn kleinkind door te brengen. Hij blikt terug op een wandeling met zijn kleinkind door de zon in Den Haag. „En toen dacht ik: als dit de komende jaren nog zo is, dan is dat fantastisch, dat is echt zo ongelooflijk mooi.’’
Per 1 mei legt Fresen zijn werk bij het NOS Journaal van 20.00 uur neer. Zeventien jaar geleden ging hij er aan de slag. Hij is daar nu de vaste politieke duider.

Lees verder

Algemeen

Meer baby Meilandjes op komst? Maxime al aan derde kindje

Gepubliceerd

op

Door

Maxime Meiland is nog maar net bevallen van haar tweede dochter Vivé en denkt nu alweer aan een derde kindje. ,,Nu ik het ervaar met een man naast me, wil ik meer kinderen.”

‘Wereld van verschil’

Toen haar eerste dochter Claire geboren werd, stond Maxime er helemaal alleen voor. Ze kon rekenen op veel steun van haar familie, maar de vader van Claire was niet in beeld.

Gelukkig is dat bij haar tweede dochtertje Vivé wel anders. ,,Ik ervaar het als een wereld van verschil. Omdat ik Claire natuurlijk alleen heb opgevoed. Nu kan ik de simpelste dingen doen, zoals douchen”, legt Maxime uit in weekblad Weekend. ,,Nu kan ik tegen Leroy zeggen: ‘Let jij even op’. Het is dan zó anders, maar net zo leuk weer.”

Gezinsuitbreiding?

Een groter gezin met Leroy ziet Maxime dan ook wel zitten. ,,Ik heb lang gedacht: ik wil twee kinderen, maar nu ik het ervaar met een man naast me, zou ik meer kinderen willen. Ik denk dan aan drie of vier”, vertelt ze enthousiast.

Maxime kan niet wachten tot er meer kleine kinderen in huis lopen. Maar denkt Leroy daar wel hetzelfde over? ,,Nou nu nog niet. Dat snap ik ook wel als je net een baby hebt. Maar we hebben nog de tijd, en als het komt, komt het. Ik ben nu al heel blij met wat ik heb.”

Lees verder

Algemeen

Broer overleden Peter R. de Vries deelt persoonlijke herinneringen

Gepubliceerd

op

Door

Wouter de Vries, broer van Peter R., schoof gisteravond aan bij Johnny de Mol. Samen gingen ze naar het ouderlijk huis van de broers, waar vele jeugdherinneringen werden opgehaald.

Niet alleen in gedachten zijn er vele herinneringen blijven hangen, ook fysieke aandenkens zijn in het huis te vinden. Op een muurtje in het huis hebben de broers ooit hun namen gegraveerd. ‘Het is een muurtje waar ik eens in de zoveel jaar gewoon nog kom kijken. Ik ben opa inmiddels en heb twee kleinzonen. De oudste is acht en die vindt het ook altijd geweldig om naar het muurtje te gaan.’

Jeugd

De muur was dan ook een belangrijk aspect na het overlijden van Peter. ‘Toen Peter overleden is, ben ik hier ook een keer stilletjes naartoe gereden. Hier komt de herinnering boven. In feite hoor ik de klanken hier weer, ik zie ons bij wijze van spreken hier nog de voetbal hooghouden.’

Competitie

Door het zien van het muurtje komen ook andere aspecten uit zijn jeugd terug. Zo gingen Wouter en Peter op hun vijftiende samen werken, in een grote springstoffenfabriek in Muiden. ‘In de zomervakantie gingen we centen verdienen, en we werden niet gespaard. We werden echt gebuffeld. Het was in die tijd fysiek heel zwaar werk’, vertelt hij daarover. ‘De arbo-wetgeving heeft die stempel inmiddels wel gedrukt ten goede van het werk. Peter en ik waren ook nog broers, dus er was ook een beetje competitie tegen elkaar.’

Peter

Natuurlijk kan de uitvaart van Peter R. afgelopen zomer niet ontbreken. ‘Ik heb er al het een en ander over gezegd en dat koester ik ook. Het was een prachtige ochtend.’ Ook vertelt hij waarom de familie hem gewoon aanspreekt als Peter en niet Peter R. ‘In ons gezin kennen wij Peter. Het was een rustige man en niet zo’n herrieschopper.’

Lees verder

Trending