Contacteer ons

Algemeen

‘Vrijdag dreigen extra coronamaatregelen op vervroegde persconferentie’

Gepubliceerd

op

Nu de coronagrafieken blijven exploderen, houden diverse Haagse bronnen sterk rekening met een vervroegde persconferentie over extra restricties, wellicht vrijdag al. Morgen wordt het kernteam van het kabinet door OMT-voorzitter Jaap van Dissel bijgepraat over de stand van zaken.

Deze week moet er een ‘knik’ in de infectiegrafiek komen, maar die is nog niet te bespeuren. Met dinsdag dik 23.000 nieuwe infecties, gemiddeld bijna 40 ic-opnames per dag en bijna 250 nieuwe patiënten op de verpleegafdelingen staan alle seinen op rood.

Formeel zou het kabinet op vrijdag 3 december de balans opmaken of de zogenoemde ‘korte klap’ (horeca en winkels vroeg dicht) effect heeft, maar de kans is groot dat Rutte en De Jonge eerder een persconferentie moeten houden waarin heftige ingrepen afgekondigd worden. Gisteren meldden de ministers nog dat iedereen zich vooral aan de basisregels moet houden: ,,We hopen echt van harte dat we ons pas op 3 december weer moeten melden met een persconferentie”, zei Rutte.

Van Dissel
Maar nu wordt rekening gehouden met een vervroegd kabinetsbesluit en mogelijk zelfs aanstaande vrijdag al een persconferentie, schetst een bron. Een andere ingewijde stelt dat het ook maandag of dinsdag nog kan. ,,Maar eerst moeten we morgen de stand van zaken horen van Van Dissel”, zegt een bron. Bij het corona-overleg van het kabinet schuift de OMT-voorzitter ook aan. ,,En dan kan het spoorboekje ingaan, met een OMT-beraad, een Catshuissessie en een persconferentie. Maar de datums staan niet vast.” Mogelijk vraagt het kabinet of het OMT sneller dan vrijdag bijeenkomt.

Een lid van het OMT stelt dat er ‘een klein wonder’ moet gebeuren willen extra ingrepen onnodig blijken. ,,Het kan, er kan een kentering komen, gedrag is allesbepalend. Maar het ziet er nu natuurlijk heel slecht uit.”

Het kabinet worstelt met de volgende stap. Met de enorme virusgolf lijken vooral generieke lockdownregels – sluiting van sectoren als de horeca of detailhandel, bezoekverboden, scholensluiting – effectief, maar de vraag is of er voldoende draagvlak is voor zulke ingrepen nu ruim 8 op de 10 personen volledig gevaccineerd is.

Daarbij gaat het virus nu hard rond onder basisschoolleerlingen en hun ouders, maar het OMT en de politiek hebben een schoolsluiting de facto tot taboe verklaard. Al meldt een Haagse ingewijde daar nu over: ,,Alles ligt op tafel.”

De 1,5 meterplicht is vanaf woensdag formeel opnieuw van kracht. Het kabinet kondigde dat eerder al aan, tot die tijd was afstand houden een dringend advies. Vanaf woensdag komt er een boete van 95 euro te staan op schending van de afstandsregel, tenzij je tot een huishouden behoort. Ook op plekken waar de coronapas geldt, is afstand houden niet verplicht.

De Tweede Kamer wil ondertussen meer tijd nemen om kabinetsplannen voor 2G-beleid en een coronapas op het werk en in het onderwijs te bediscussiëren. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid (CDA) hoopte dat het parlement deze week in zou stemmen met de politiek gevoelige plannen, maar pas volgende week is het debat, zo besloot de meerderheid gisteren.

Ook daardoor lijkt het onmogelijk geworden dat de ‘korte klap-lockdown’ al op 3 december eindigt. Rutte en De Jonge hoopten met striktere QR- en 2G-protocollen snel te kunnen versoepelen, maar partijen zetten grote vraagtekens bij effectiviteit, haalbaarheid en wenselijkheid bij plannen die soms flinke barrières opwerpen voor ongevaccineerden.

Lees verder

Algemeen

Is André Hazes jr. weer opgeknapt? ‘Nee, het gaat heel erg slecht’

Gepubliceerd

op

Door

Het is nog steeds behoorlijk stil rondom André Hazes jr. Is hij inmiddels weer opgeknapt na het afkicken van al zijn verslavingen? Nee, zegt Farja Farvardin. “Ik weet dat het erg slecht met hem gaat.”

Er is iets gebeurd dat iedereen voor onmogelijk had gehouden: André Hazes jr. is al maandenlang afwezig van sociale media. Gisteren verscheen hij plotseling, van achteren gefilmd, in de stories van zijn ex Monique Westenberg. Ze zaten bij de open haard om samen met hun zoontje een Sinterklaas-liedje te zingen.

‘Het gaat heel slecht’

Betekent dit dat het nu weer beter gaat met André? Is hij inmiddels weer een beetje boven Jan? Nee, zegt showkenner Farja Farvardin, beter bekend als FawryNotSawry van Rumag TV. “Hij heeft zich teruggetrokken van alles, heel slim. Ik heb er zelf ook bewust voor gekozen om minder over hem te delen.”

André moet dringend met rust gelaten worden, adviseert Farja. “Mensen die dichtbij hem staan hebben aan mij verteld dat hij het op dit moment erg zwaar heeft. Ik wil hem die rust dan ook gunnen. Hoe gek dat ook klinkt als Roddelkoning zijnde, maar ik weet dat het erg slecht met hem gaat en voor mij is iemand zijn welzijn veel belangrijker!”

‘Straks doet hij zich iets aan’

Farja heeft er bewust voor gekozen om bijna niets meer over André te melden. “Je wilt niet op je geweten hebben dat iemand zichzelf wat aandoet omdat jij zo nodig views wilt scoren.”

Wat vindt hij van het Sinterklaas-filmpje? “Monique en Andre vieren samen met het gezin Sinterklaas! Dit is nou mooi om te zien! Alles voor je kind. Of zal het gezin weer bij elkaar komen? Oh ik zou hem met rust laten he? Ach dit is alleen maar positief en leuk nieuws.”

‘Gaat top met André!’

De juice-sterren liggen niet helemaal op één lijn wat betreft André. Showbizzhyena Yvonne Coldeweijer, die behoorlijk accuraat is met al haar juice, hoort juist heel andere geluiden.

“Sinds de breuk gaat het weer echt helemaal top met André. Hoe zou dat nou komen hahaha”, schrijft Yvonne, wijzend op André’s breuk met Sarah van Soelen.

Yvonne kondigt aan op vrijdag met een nieuwe juicevideo over André te komen.

Instagram

De posts over André:

Lees verder

Algemeen

Dionne Stax gesloopt door Johan Derksen

Gepubliceerd

op

Door

Dionne Stax krijgt er flink van langs van Johan Derksen. Hij haalt keihard uit naar de nieuwste aanwinst van Omroep MAX. “Ze is een robotje zonder charisma”, klinkt het meedogenloos.

De tv-carrière van Dionne Stax is nooit echt tot bloei gekomen. Sterker nog: met haar transfer naar Omroep MAX lijkt die zelfs al in de eindfase beland te zijn. Ze is dan ook vlees noch vis, vindt Johan Derksen. “Ze hoeft van mij niet van televisie af, hoor, maar ik vind haar een beetje een ijskonijn”, zegt hij in de nieuwste Veronica Superguide.

Zwak voor Dionne

Johan is niet zo onder de indruk van Dionne’s transfer. “Die Jan Slagter van MAX heeft een zwak voor haar, dus ze krijgt daar grote shows, maar ik geloof niet dat ze ooit de grote presentatrice gaat worden. Bij MAX past ze wel goed.”

MAX is net zo saai als Dionne, vindt hij. “Je hebt bejaarden zoals ik die nog wat rock-’n-roll in hun bloed hebben, en je hebt de MAX-bejaarden die met een caravan naar de Veluwe gaan. Eigenlijk is Dionne Stax daar de jonge versie van.”

Robotje zonder charisma

Dionne denkt vast dat ze het ‘helemaal gemaakt’ heeft nu ze bij hitomroep MAX zit, denkt Johan, maar hij helpt haar uit die droom. “Dat is niet zo. Ze is een robotje zonder charisma.”

Ze ziet er wel lekker uit, vindt Johan. “Ik wind me enorm op over mensen die een punt maken van haar strakke truitjes. Ze is een mooie meid met kostelijke ti•ten. Dan is het toch omgekeerd seksisme als mensen roepen dat je dat niet mag laten zien?”

Lees verder

Algemeen

‘André Hazes jr. betrapt in bed met Monique Westenberg’

Gepubliceerd

op

Door

André Hazes jr. is sinds de breuk met Sarah van Soelen alweer naar bed geweest met zijn knipperlichtvrouw Monique Westenberg, meldt de goed geïnformeerde Yvonne Coldeweijer.

De komende tijd kan Monique Westenberg haar stoelriemen maar beter stevig vastmaken, want voor je het weet vliegt Sarah van Soelen weer ergens uit de bocht. Het influencersgezichtje van Sarah staat vast op ontploffen nu Yvonne Coldeweijer de laatste geruchten in de Hazes-saga serveert: hij zou alweer naar bed zijn geweest met Monique.

In bed bij Monique

Het is volgens showbizzhyena Yvonne serieus. “Ik heb vernomen van een zeer betrouwbare spion – en niet uit de omgeving van Mo, want zij wil nog helemaal niet dat iemand dit weet – en ik weet gewoon zeker dat het waar is: André heeft z’n best gedaan om Monique weer voor zich te winnen en dat is gelukt. Hij is ook al een aantal keer blijven slapen.”

André’s wens om weer terug te keren in de armen van Monique is langzaam aan het uitkomen, weet Yvonne. “Het is gelukt: André Hazes is weer binnengetreden in het leven van Monique”, zegt ze op haar kanaal Life of Yvonne.

‘Ze hebben al geketst!’

Ook de showbizzwatchers van Rumags RoddelLoog weten het zeker. “Zouden ze al s°ks hebben gehad denk je?”, vraagt Farja Farvardin (FawryNotSawry) zich af in de nieuwste aflevering.

Zijn co-host René Watzema daarop: “Natuurlijk hebben ze s°ks gehad! Ach, natuurlijk doe je dat.”

Farja: “Ik wens ze heel veel geluk samen. Het zou heel mooi zijn en misschien kunnen we met kerst weer een mooie gezinsfoto krijgen dat ze weer bij elkaar zijn. En ik denk dat Sarah gillend gek gaat worden.”

‘Gaat goed met André!’

Yvonne stelt dat het top gaat met André. “Het gaat best wel goed met André. Hij heeft het licht gezien. Hij is gewoon helemaal gestopt met drank en drugs. Helemaal. Dat is gewoon echt heel erg knap. André heeft zich de afgelopen weken heel erg beseft dat hij Monique terugwil.”

Momenteel is André volop de gezinsman aan het spelen, weet Yvonne. “Hij is nu op dit moment bijna dagelijks bij Monique en kleine Dreetje over de vloer. Hij bloeit weer helemaal op, maar tegelijkertijd heeft hij aangegeven dat hij eigenlijk niet meer wil optreden.”

Troetelbeertje

André was toch klaar met Monique? “Hij zit voor drie redenen daar. Ik denk Monique, zijn kind en zijn verslaving”, zegt René van de RoddelLoog.

Farja: “Want bij Monique gebruikt hij niet?”

René: “Ja. Kijk, ik denk bij een Sara van Soel, die natuurlijk ook gewoon… Nou ja, dat weet ik eigenlijk niet, dat is een aanname. Maar Monique is een lekker stabiel vrouwtje met een kind, een huisje, die doet gewoon lekker d’r dingetjes en zit ’s avonds thuis op de bank met een kind.”

Farja: “Dat heeft hij gewoon nodig. Maar aan de ene kant denk ik: Monique, zou je dat wel weer willen doen?”

René: “Natuurlijk Moniqueje, lekker kroelen met je troetelbeertje André.”

Lees verder

Trending