Contacteer ons

Algemeen

‘Vrijdag dreigen extra coronamaatregelen op vervroegde persconferentie’

Gepubliceerd

op

Nu de coronagrafieken blijven exploderen, houden diverse Haagse bronnen sterk rekening met een vervroegde persconferentie over extra restricties, wellicht vrijdag al. Morgen wordt het kernteam van het kabinet door OMT-voorzitter Jaap van Dissel bijgepraat over de stand van zaken.

Deze week moet er een ‘knik’ in de infectiegrafiek komen, maar die is nog niet te bespeuren. Met dinsdag dik 23.000 nieuwe infecties, gemiddeld bijna 40 ic-opnames per dag en bijna 250 nieuwe patiënten op de verpleegafdelingen staan alle seinen op rood.

Formeel zou het kabinet op vrijdag 3 december de balans opmaken of de zogenoemde ‘korte klap’ (horeca en winkels vroeg dicht) effect heeft, maar de kans is groot dat Rutte en De Jonge eerder een persconferentie moeten houden waarin heftige ingrepen afgekondigd worden. Gisteren meldden de ministers nog dat iedereen zich vooral aan de basisregels moet houden: ,,We hopen echt van harte dat we ons pas op 3 december weer moeten melden met een persconferentie”, zei Rutte.

Van Dissel
Maar nu wordt rekening gehouden met een vervroegd kabinetsbesluit en mogelijk zelfs aanstaande vrijdag al een persconferentie, schetst een bron. Een andere ingewijde stelt dat het ook maandag of dinsdag nog kan. ,,Maar eerst moeten we morgen de stand van zaken horen van Van Dissel”, zegt een bron. Bij het corona-overleg van het kabinet schuift de OMT-voorzitter ook aan. ,,En dan kan het spoorboekje ingaan, met een OMT-beraad, een Catshuissessie en een persconferentie. Maar de datums staan niet vast.” Mogelijk vraagt het kabinet of het OMT sneller dan vrijdag bijeenkomt.

Een lid van het OMT stelt dat er ‘een klein wonder’ moet gebeuren willen extra ingrepen onnodig blijken. ,,Het kan, er kan een kentering komen, gedrag is allesbepalend. Maar het ziet er nu natuurlijk heel slecht uit.”

Het kabinet worstelt met de volgende stap. Met de enorme virusgolf lijken vooral generieke lockdownregels – sluiting van sectoren als de horeca of detailhandel, bezoekverboden, scholensluiting – effectief, maar de vraag is of er voldoende draagvlak is voor zulke ingrepen nu ruim 8 op de 10 personen volledig gevaccineerd is.

Daarbij gaat het virus nu hard rond onder basisschoolleerlingen en hun ouders, maar het OMT en de politiek hebben een schoolsluiting de facto tot taboe verklaard. Al meldt een Haagse ingewijde daar nu over: ,,Alles ligt op tafel.”

De 1,5 meterplicht is vanaf woensdag formeel opnieuw van kracht. Het kabinet kondigde dat eerder al aan, tot die tijd was afstand houden een dringend advies. Vanaf woensdag komt er een boete van 95 euro te staan op schending van de afstandsregel, tenzij je tot een huishouden behoort. Ook op plekken waar de coronapas geldt, is afstand houden niet verplicht.

De Tweede Kamer wil ondertussen meer tijd nemen om kabinetsplannen voor 2G-beleid en een coronapas op het werk en in het onderwijs te bediscussiëren. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid (CDA) hoopte dat het parlement deze week in zou stemmen met de politiek gevoelige plannen, maar pas volgende week is het debat, zo besloot de meerderheid gisteren.

Ook daardoor lijkt het onmogelijk geworden dat de ‘korte klap-lockdown’ al op 3 december eindigt. Rutte en De Jonge hoopten met striktere QR- en 2G-protocollen snel te kunnen versoepelen, maar partijen zetten grote vraagtekens bij effectiviteit, haalbaarheid en wenselijkheid bij plannen die soms flinke barrières opwerpen voor ongevaccineerden.

Lees verder

Algemeen

Foto: Je raadt nóóit wat Nicol Kremers op haar kont heeft laten tatoeëren!

Gepubliceerd

op

Door

Nicol Kremers is tegenwoordig helemaal op zichzelf aangewezen na de relatiebreuk met Peter Gillis. De gevallen Massa is Kassa-ster is naar eigen zeggen met lege handen op straat gezet door haar ex-vriendje die zo’n 85 miljoen op de bank heeft staan. Echter heeft Nicolleke behoorlijk wat bekendheid in Nederland, en daar heeft ze gebruik van gemaakt. Tegenwoordig kun je namelijk voor twéé tientjes per maand vieze foute kiekjes van Nicol kijken op ‘AlleenFans’. Nu vraag je je natuurlijk af wie er zo gek is om dát te doen. Nou, blijkbaar een heleboel mensen. Nicol heeft naar eigen zeggen al ruim 150.000 euro naar binnen weten te harken met de verkoop van haar foto’s. Aangezien Nicolleke nog maar nét begonnen is gokken we dat dit nog een heleboel meer gaat worden dit jaar.

Nicol Kremers laat tatoeage zetten

Nét na de relatiebreuk met Peter Gillis ging Nicol op TikTok-live namen van kinderen op haar voorhoofd schrijven wanneer ze een bepaald gelbedrag doneerden. Dit varieerde van zo’n 5 euro tot wel 100 euro. Dat leven heeft Nicol inmiddels achter zich gelaten aangezien ze nu heel wat meer verdient met het schieten van foute kiekjes. Echter kan het Nicol niet gek genoeg, ze heeft inmiddels een tatoeage laten zetten op haar achterste. Gezien de video’s die ze ervoor maakte is het vermoedelijk de naam van een fan. Of hier ook voor betaald is durven we je niet te zeggen. Wellicht heeft Peter Gillis wel het hoogste bod uitgebracht en staat hij nu vereeuwigd op het achterwerk van Nicolleke. We vermoeden dat we de ‘reveal’ binnenkort te zien krijgen:

Lees verder

Algemeen

WhatsApp-gesprek tussen Johnny de Mol en Shima Kaes gelekt: “Véél te ver gegaan!”

Gepubliceerd

op

Door

Johnny de Mol staat aardig onder druk vanwege verschillende aantijgingen. De presentator heeft al langere tijd te maken met beschuldigingen van zijn ex-vriendin Shima Kaes die hem van poging tot doodslag heeft beschuldigd. De presentator heeft bij de bekendmaking hiervan besloten om tóch met zijn programma HLF8 op SBS6 door te gaan. Op televisie wist de presentator met twee vingers in de lucht te zweren dat er niets van dit verhaal waar is. Even later kwam er een nieuwe beschuldiging binnen, deze was ook “vals” liet de presentator in zijn show weten. Naar eigen zeggen werd het hem onmogelijk gemaakt om zijn programma te blijven presenteren waardoor Johnny ’tijdelijk’ opgestapt is als presentator. In de tussentijd is bekend geworden waar de nieuwe aangifte om gaat. In de spraakmakende video van Stichting Music#MeToo spreekt een dame die zegt gedrogeerd te zijn en ongewild in bed te zijn belandt bij Johnny.

WhatsApp-gesprek tussen Johnny de Mol en Shima Kaes!
De dame in kwestie doet anoniem haar verhaal in de video: “Ik ben misbruikt door Johnny. Ik ontmoette Johnny op een feestje en hij trakteerde me op een drankje. Vlak daarna begon ik me eigenlijk niet zo lekker te voelen en begon ik een beetje te wankelen en verloor ik mijn evenwicht. Hij ving mij op. Voor ik het wist werd ik wakker met hem op een bed.” Echter wordt er in deze video nog veel meer over Johnny besproken.

Zo verschijnen er ook behoorlijk heftige foto’s van Shima die gemaakt zouden zijn ná de vermeende mishandeling door Johnny. Daarbij is er ook een voice-bericht te horen van Johnny aan Shima waarin de twee spreken over iets wat voorgevallen is in een hotel. Ook is er een WhatsApp-gesprek getoond tussen de foto’s door. Hierin laat Johnny aan Shima weten dat hij bijvoorbeeld “alle consequenties” accepteert. Gesprek vanaf minuut 5:45:

Lees verder

Algemeen

Massa is Kassa-kijkers lachen zich echt een breuk met hondenyoga

Gepubliceerd

op

Door

De familie Gillis is terug van weggeweest met een nieuw seizoen van het immens populaire Massa is Kassa. Dit seizoen staat in het teken van de gezondheid van Peter, die dringend moet afvallen. Aan gezond eten is natuurlijk niks aan als er zoiets bestaat als worstenbroodjes. Nicol probeert toch het goede voorbeeld te geven.

Nicol leeft immers wel gezond. Peter beweegt te weinig, maar Nicol probeert nu iets nieuws. Nicol doet wat miljonairsvrouwen nu eenmaal doen en dat is blijkbaar hondenyoga. Ideaal voor mensen die sloten geld verdienen en niet weten waaraan ze het nog moeten spenderen.

Terwijl Nicol zich uitslooft, beseft de hond niet wat er aan de hand is. De puppy heeft alleszins geen zin om zich onsterfelijk belachelijk te maken. Peter klaagt: “Dat noemen ze dan hondenyoga. Geld verdampen.” De enige calorieën die Peter die dag verbrandt, is wanneer hij nukkig wegloopt.

De kijkers bescheuren het wanneer ze Nicol op handen en voeten zien zitten. Op Twitter gaan mensen dan ook los op het surrealistische tafereel. “Uh sorry, ik moest die onzin effe verwerken. Heerlijk die voice-over”, merkt iemand op. Een andere kijker tweet: “Nou, die hond heeft er geen zin in.”

Lees verder

Trending

Spring naar toolbar