Contacteer ons

Algemeen

Kabinet vreest omikron: ‘Volgende week waarschijnlijk al strengere coronamaatregelen’

Gepubliceerd

op

Het kabinet sluit niet uit dat er vanwege de opmars van de omikronvariant al volgende week nieuwe coronamaatregelen moeten worden aangekondigd. Die waarschuwing gaf minister Hugo de Jonge in het coronadebat met de Tweede Kamer. Hij zegt de boostercampagne daarom maximaal te willen opschalen.

Volgens De Jonge is het coronabeeld enerzijds positief, omdat de besmettingscijfers duidelijk dalen. Die daling betreft echter de deltavariant, beklemtoonde hij. ,,De wedstrijd tegen delta zijn we aan het winnen, alleen staan we nu aan de vooravond van een omikrongolf die potentieel een enorm effect kan hebben op de cijfers in januari en februari.”

De Jonge wijst op de laatste informatie uit het Verenigd Koninkrijk en Denemarken, die weinig goeds voorspelt. Hoewel daar veel minder maatregelen gelden dan in Nederland, zijn de signalen zorgelijk. ,,Elke twee tot drie dagen dupliceren de besmettingen.”

Veel onduidelijkheid
Tegelijk bestaat er nog veel onduidelijkheid. ,,Omikron lijkt besmettelijker, maar in welke mate weten we nog onvoldoende. En in welke mate trekt de variant zich minder aan van de opgebouwde immuniteit?” Die onduidelijkheid is de reden dat het Outbreak Management Team nog geen nieuw advies heeft uitgebracht, antwoordde hij op vragen van de VVD. ,,Elke dag krijgt het OMT nieuwe stukjes informatie binnen over omikron en dat zal komende weken zo blijven.”

Afhankelijk hiervan kan het OMT vrijdag of volgende week al met een nieuw advies komen, aldus De Jonge. ,,Het zou dus kunnen gebeuren dat wij als kabinet ons volgende week alweer bij u als Tweede Kamer melden met nieuwe coronamaatregelen.”

Grenswaarden
Omikron is ook de reden dat het kabinet volgende week toch de basisscholen sluit en de avondlockdown tot half januari te verlengen. De Jonge, die misschien wel zijn laatste coronadebat voerde, zei er stevig van te balen. ,,Niet voor niets hebben we steeds volgehouden de scholen niet eerder te zullen sluiten.”

Ook onderwijsminister Arie Slob, eveneens aanwezig in de Tweede Kamer, zegt zeer teleurgesteld te zijn. ,,In één week tijd is er echter enorm veel veranderd, kijk de OMT-adviezen van deze week en die ervoor maar op na.”

De Jonge wees er op dat de besmettingscijfers zonder omikron begin of medio januari zouden uitkomen onder de grenswaarden van 25 ic opnames en 100 nieuwe ziekenhuisgevallen per dag. In plaats daarvan dreigt weer een nieuwe piek. Het RIVM verwacht omikron komende maand al de deltavariant verdrijft als dominante coronaversie.

Chagrijn
Het besluit zorgt voor groot chagrijn in de Tweede Kamer, zo bleek in het debat vanmiddag. Hoewel de meeste andere fracties de verlenging steunen,  is er zware kritiek op met name het lange wachten met sluiting van de basisscholen. ,,Dit is een hard gelag voor de kinderen, hun ouders en docenten,” zei Eva van Esch van de Partij voor de Dieren.

Ze benadrukte dat het Outbreak Management Team (OMT) al drie weken eerder advies uitbracht en dat de Tweede Kamer al eerder aandrong op een besluit. Volgens de PvdA blijft het kabinet achter de feiten aanlopen. ,,Het lijkt alsof het kabinet telkens te laat ingrijpt”, stelde Attje Kuiken. De SGP noemde de late sluiting zelfs ‘onwerkbaar’ voor ouders en onderwijs.

Verdedigbaar
De oppositie wijst verder op de inconsequenties die de sluiting meebrengt. ,,De scholen zijn dicht, maar mensen kunnen overdag wel naar de Ikea, de kroeg en de Efteling is gewoon open”, stelde Kuiken. GroenLinks vraagt zich af waarom het kabinet niet kortstondig de pretparken sluit. ,,Wij hebben liever kort daadkrachtig ingrijpen in plaats van wéér een kwakkelwinter”, stelde Lisa Westerveld.

Volgens D66 is de late schoolsluiting symptomatisch voor de hele corona-aanpak. ,,Heel Europa wordt getroffen door de nieuwe omikronvariant, alleen lijkt corona Nederland continu het hardst te treffen, stelde Jan Paternotte.

Bittere pil
,,Ik zie dat er in de rest van Europa eerder en meer geboosterd is, vaker getest wordt, een 2G-beleid geldt en meer belang gehecht wordt aan ventilatie”, aldus Paternotte. Gevolg is dat onder meer in Duitsland en België de horeca nog open is, terwijl hier alles na vijf uur dicht is.

Regeringspartij VVD kon er weinig tegenin brengen. ,,De schoolsluiting is een bittere pil. Het was inderdaad prettig geweest als het kabinet dit eerder had besloten, dan hadden ouders en scholen zich daarop kunnen voorbereiden”, meende Aukje de Vries. Ze beklemtoonde echter het besluit ‘verdedigbaar’ te vinden.

Trage boostercampagne
Kritiek was er wederom op de trage start van de boostercampagne. ,,Niet de golf is het probleem, maar de dijk die we daar tegen opwerpen”, stelde SP-woordvoerder Maarten Hijink. Desalniettemin zijn de meeste fracties content met de aangekondigde versnelling van de campagne. Zo wordt de tijd tussen booster en laatste vaccinatie bekort van een half jaar tot drie maanden, beloofde minister Hugo de Jonge (VWS) deze week.

Voor het einde van dit jaar kunnen alle Nederlanders van 45 en ouder een afspraak maken, beloofde De Jonge. De weken erna krijgen alle volwassenen boven de 18 jaar een booster aangeboden. In totaal gaat het om 8,5 miljoen volwassenen. ,,Het gaat bloed, zweet en tranen kosten bij de GGD’s, maar we gaan maximaal opschalen naar een miljoen boosterprikken per week. Ik heb er vertrouwen in dat dat lukt.”


Hij hoopt dat de boostercampagne eind januari klaar is. ,,Maar dat hangt mede af van de opkomst. Die is nu circa 80 procent, leren onze ervaringen. Dat is eigenlijk te weinig, we hoopten natuurlijk op 100 procent.”

Vrije inloop
Wat de SP betreft, kan het nóg sneller. Fractiewoordvoerder Hijink stelt voor ‘de bureaucratie opzij te vegen’ in de vaccinatiecentra en vrije inloopuren mogelijk te maken. ,,Laten we er voor zorgen dat alle Nederlanders van 50 jaar en ouder voor het einde van het jaar zonder afspraak naar een grote vaccinatiestraat kan gaan voor een booster.” Hij wees op de overbezette telefoonlijnen van de GGD, waardoor het veel mensen moeite kost om een afspraak te maken.

De Jonge zei voorstander van minder bureaucratie te zijn, maar tegelijk moeite met volledig vrije inloopuren te hebben. Hij wijst onder meer op de grote files die zich in Leiden voordeden. ,,Het werken met afspraken helpt om locaties veel efficiënter te gebruiken, zeggen de professionals die meer vaccinatiecampagnes hebben gedaan. Je kunt daardoor veel meer massa maken.”

Laatste debat De Jonge?
In het coronadebat was eveneens aandacht voor de persoon van De Jonge zelf. Diverse parlementariërs wezen er op dat het misschien wel diens laatste coronadebat was als minister van Volksgezondheid.

Voor Denk-kamerlid Tunahan Kuzu vormde het aanleiding voor een felle aanval op De Jonge. ,,Ze zeggen dat een vertrekkend minister altijd een bedankje verdient, alleen heb ik geen idee waarvoor. Moeten we hem bedanken voor de vaccinatiestrategie of de boostercampagne? Moeten we hem bedanken voor de QR-samenleving en de coronapas? De enorme tweedeling in de samenleving? Werkelijk niets is goed gegaan.”

Het leverde aan het eind van het debat een pleidooi van De Jonge’s eigen CDA op. ,,Mij is altijd geleerd dat je op de bal moet spelen, niet op de man”, zei Joba van den Berg. Ze werd gesteund door de SP. ,,Ik sta helemaal achter deze oproep. Als je hoffelijker richting de persoon bent, kun je juist harder zijn in je politieke oordeel”, stelde parlementariër Maarten Hijink.

Lees verder

Algemeen

Foto: Je raadt nóóit wat Nicol Kremers op haar kont heeft laten tatoeëren!

Gepubliceerd

op

Door

Nicol Kremers is tegenwoordig helemaal op zichzelf aangewezen na de relatiebreuk met Peter Gillis. De gevallen Massa is Kassa-ster is naar eigen zeggen met lege handen op straat gezet door haar ex-vriendje die zo’n 85 miljoen op de bank heeft staan. Echter heeft Nicolleke behoorlijk wat bekendheid in Nederland, en daar heeft ze gebruik van gemaakt. Tegenwoordig kun je namelijk voor twéé tientjes per maand vieze foute kiekjes van Nicol kijken op ‘AlleenFans’. Nu vraag je je natuurlijk af wie er zo gek is om dát te doen. Nou, blijkbaar een heleboel mensen. Nicol heeft naar eigen zeggen al ruim 150.000 euro naar binnen weten te harken met de verkoop van haar foto’s. Aangezien Nicolleke nog maar nét begonnen is gokken we dat dit nog een heleboel meer gaat worden dit jaar.

Nicol Kremers laat tatoeage zetten

Nét na de relatiebreuk met Peter Gillis ging Nicol op TikTok-live namen van kinderen op haar voorhoofd schrijven wanneer ze een bepaald gelbedrag doneerden. Dit varieerde van zo’n 5 euro tot wel 100 euro. Dat leven heeft Nicol inmiddels achter zich gelaten aangezien ze nu heel wat meer verdient met het schieten van foute kiekjes. Echter kan het Nicol niet gek genoeg, ze heeft inmiddels een tatoeage laten zetten op haar achterste. Gezien de video’s die ze ervoor maakte is het vermoedelijk de naam van een fan. Of hier ook voor betaald is durven we je niet te zeggen. Wellicht heeft Peter Gillis wel het hoogste bod uitgebracht en staat hij nu vereeuwigd op het achterwerk van Nicolleke. We vermoeden dat we de ‘reveal’ binnenkort te zien krijgen:

Lees verder

Algemeen

WhatsApp-gesprek tussen Johnny de Mol en Shima Kaes gelekt: “Véél te ver gegaan!”

Gepubliceerd

op

Door

Johnny de Mol staat aardig onder druk vanwege verschillende aantijgingen. De presentator heeft al langere tijd te maken met beschuldigingen van zijn ex-vriendin Shima Kaes die hem van poging tot doodslag heeft beschuldigd. De presentator heeft bij de bekendmaking hiervan besloten om tóch met zijn programma HLF8 op SBS6 door te gaan. Op televisie wist de presentator met twee vingers in de lucht te zweren dat er niets van dit verhaal waar is. Even later kwam er een nieuwe beschuldiging binnen, deze was ook “vals” liet de presentator in zijn show weten. Naar eigen zeggen werd het hem onmogelijk gemaakt om zijn programma te blijven presenteren waardoor Johnny ’tijdelijk’ opgestapt is als presentator. In de tussentijd is bekend geworden waar de nieuwe aangifte om gaat. In de spraakmakende video van Stichting Music#MeToo spreekt een dame die zegt gedrogeerd te zijn en ongewild in bed te zijn belandt bij Johnny.

WhatsApp-gesprek tussen Johnny de Mol en Shima Kaes!
De dame in kwestie doet anoniem haar verhaal in de video: “Ik ben misbruikt door Johnny. Ik ontmoette Johnny op een feestje en hij trakteerde me op een drankje. Vlak daarna begon ik me eigenlijk niet zo lekker te voelen en begon ik een beetje te wankelen en verloor ik mijn evenwicht. Hij ving mij op. Voor ik het wist werd ik wakker met hem op een bed.” Echter wordt er in deze video nog veel meer over Johnny besproken.

Zo verschijnen er ook behoorlijk heftige foto’s van Shima die gemaakt zouden zijn ná de vermeende mishandeling door Johnny. Daarbij is er ook een voice-bericht te horen van Johnny aan Shima waarin de twee spreken over iets wat voorgevallen is in een hotel. Ook is er een WhatsApp-gesprek getoond tussen de foto’s door. Hierin laat Johnny aan Shima weten dat hij bijvoorbeeld “alle consequenties” accepteert. Gesprek vanaf minuut 5:45:

Lees verder

Algemeen

Massa is Kassa-kijkers lachen zich echt een breuk met hondenyoga

Gepubliceerd

op

Door

De familie Gillis is terug van weggeweest met een nieuw seizoen van het immens populaire Massa is Kassa. Dit seizoen staat in het teken van de gezondheid van Peter, die dringend moet afvallen. Aan gezond eten is natuurlijk niks aan als er zoiets bestaat als worstenbroodjes. Nicol probeert toch het goede voorbeeld te geven.

Nicol leeft immers wel gezond. Peter beweegt te weinig, maar Nicol probeert nu iets nieuws. Nicol doet wat miljonairsvrouwen nu eenmaal doen en dat is blijkbaar hondenyoga. Ideaal voor mensen die sloten geld verdienen en niet weten waaraan ze het nog moeten spenderen.

Terwijl Nicol zich uitslooft, beseft de hond niet wat er aan de hand is. De puppy heeft alleszins geen zin om zich onsterfelijk belachelijk te maken. Peter klaagt: “Dat noemen ze dan hondenyoga. Geld verdampen.” De enige calorieën die Peter die dag verbrandt, is wanneer hij nukkig wegloopt.

De kijkers bescheuren het wanneer ze Nicol op handen en voeten zien zitten. Op Twitter gaan mensen dan ook los op het surrealistische tafereel. “Uh sorry, ik moest die onzin effe verwerken. Heerlijk die voice-over”, merkt iemand op. Een andere kijker tweet: “Nou, die hond heeft er geen zin in.”

Lees verder

Trending

Spring naar toolbar