Contacteer ons

Algemeen

Drukkend gevoel op je borst? Dit moet je weten over hartkramp

Gepubliceerd

op

Een pijnlijke steek in de hartstreek of een drukkend gevoel op je borst hoeft niet altijd te betekenen dat je lijdt aan een hartaandoening. Maar wanneer deze klachten vaker optreden kan het verstandig zijn, om toch een bezoekje aan de huisarts te brengen. Een korte steek kan namelijk ook wijzen op hartkramp.

Onvoldoende zuurstof

Hartkramp ontstaat doordat een deel van het hart korte tijd onvoldoende zuurstof krijgt. De aandoening is het gevolg van een vernauwing van de kransslagaders. In de meeste gevallen ontstaan de klachten pas wanneer één van de kransslagaders meer dan 50 procent vernauwd is. Door die vernauwingen kan er minder zuurstof in het hart komen dan dat het nodig heeft. Hierdoor ontstaat pijn. De aandoening komt voor in twee vormen: stabiele en instabiele hartkramp.

Stabiele hartkramp

Stabiele hartkramp is een kramp die steeds op dezelfde momenten terugkeert. Vaak zijn dit de momenten dat het hart meer zuurstof nodig heeft dan gewoonlijk. Bijvoorbeeld tijdens het sporten of op momenten van hevige stress. Ook roken, extreme kou, hitte, emoties en zware maaltijden kunnen dit fenomeen veroorzaken. De klachten verdwijnen vaak weer op het moment dat je het rustiger aan gaat doen. Het hart krijgt dan weer genoeg zuurstof, waardoor het stekende gevoel verdwijnt.

Instabiele hartkramp

Wanneer je last hebt van instabiele hartkramp, treden de klachten ook op tijdens momenten van rust. De pijn is bovendien heviger dan bij de stabiele variant. Dit komt doordat de kransslagaders vaak meer vernauwd zijn dan bij stabiele hartkramp.

Verschillende symptomen

De symptomen van deze aandoening verschillen per persoon. Sommige patiënten omschrijven de pijn als een drukkend gevoel op de borst. De pijn kan in sommige gevallen uitstralen naar de armen, hals, kaak, rug of maagstreek. Ouderen, vrouwen en mensen met diabetes ervaren de pijn vaak meer als een benauwdheid gevoel, gecombineerd met moeheid, duizeligheid en een onrustig gevoel.

Verhoogd risico

Patiënten met een hoge bloeddruk, hoog cholesterol, overgewicht en diabetes lopen meer risico op het krijgen van hartkramp. Ook ongezonde leefstijlgewoontes zoals: roken, stress en weinig lichaamsbeweging kunnen de kramp veroorzaken. Pijn op de borst door hartkramp kan meestal geen kwaad, maar de pijnaanvallen zijn wel een waarschuwing van het hart dat het te weinig zuurstof krijgt. Wanneer de klachten dus herhaaldelijk terugkomen of langer dan vijf minuten aanhouden is het verstandig om met een huisarts te overleggen. Deze aandoening kan dan namelijk een voorteken zijn van een hartinfarct.

Bron| Dokter, Gezondheidsplein, Margriet Beeld| iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Algemeen

Foto: Je raadt nóóit wat Nicol Kremers op haar kont heeft laten tatoeëren!

Gepubliceerd

op

Door

Nicol Kremers is tegenwoordig helemaal op zichzelf aangewezen na de relatiebreuk met Peter Gillis. De gevallen Massa is Kassa-ster is naar eigen zeggen met lege handen op straat gezet door haar ex-vriendje die zo’n 85 miljoen op de bank heeft staan. Echter heeft Nicolleke behoorlijk wat bekendheid in Nederland, en daar heeft ze gebruik van gemaakt. Tegenwoordig kun je namelijk voor twéé tientjes per maand vieze foute kiekjes van Nicol kijken op ‘AlleenFans’. Nu vraag je je natuurlijk af wie er zo gek is om dát te doen. Nou, blijkbaar een heleboel mensen. Nicol heeft naar eigen zeggen al ruim 150.000 euro naar binnen weten te harken met de verkoop van haar foto’s. Aangezien Nicolleke nog maar nét begonnen is gokken we dat dit nog een heleboel meer gaat worden dit jaar.

Nicol Kremers laat tatoeage zetten

Nét na de relatiebreuk met Peter Gillis ging Nicol op TikTok-live namen van kinderen op haar voorhoofd schrijven wanneer ze een bepaald gelbedrag doneerden. Dit varieerde van zo’n 5 euro tot wel 100 euro. Dat leven heeft Nicol inmiddels achter zich gelaten aangezien ze nu heel wat meer verdient met het schieten van foute kiekjes. Echter kan het Nicol niet gek genoeg, ze heeft inmiddels een tatoeage laten zetten op haar achterste. Gezien de video’s die ze ervoor maakte is het vermoedelijk de naam van een fan. Of hier ook voor betaald is durven we je niet te zeggen. Wellicht heeft Peter Gillis wel het hoogste bod uitgebracht en staat hij nu vereeuwigd op het achterwerk van Nicolleke. We vermoeden dat we de ‘reveal’ binnenkort te zien krijgen:

Lees verder

Algemeen

WhatsApp-gesprek tussen Johnny de Mol en Shima Kaes gelekt: “Véél te ver gegaan!”

Gepubliceerd

op

Door

Johnny de Mol staat aardig onder druk vanwege verschillende aantijgingen. De presentator heeft al langere tijd te maken met beschuldigingen van zijn ex-vriendin Shima Kaes die hem van poging tot doodslag heeft beschuldigd. De presentator heeft bij de bekendmaking hiervan besloten om tóch met zijn programma HLF8 op SBS6 door te gaan. Op televisie wist de presentator met twee vingers in de lucht te zweren dat er niets van dit verhaal waar is. Even later kwam er een nieuwe beschuldiging binnen, deze was ook “vals” liet de presentator in zijn show weten. Naar eigen zeggen werd het hem onmogelijk gemaakt om zijn programma te blijven presenteren waardoor Johnny ’tijdelijk’ opgestapt is als presentator. In de tussentijd is bekend geworden waar de nieuwe aangifte om gaat. In de spraakmakende video van Stichting Music#MeToo spreekt een dame die zegt gedrogeerd te zijn en ongewild in bed te zijn belandt bij Johnny.

WhatsApp-gesprek tussen Johnny de Mol en Shima Kaes!
De dame in kwestie doet anoniem haar verhaal in de video: “Ik ben misbruikt door Johnny. Ik ontmoette Johnny op een feestje en hij trakteerde me op een drankje. Vlak daarna begon ik me eigenlijk niet zo lekker te voelen en begon ik een beetje te wankelen en verloor ik mijn evenwicht. Hij ving mij op. Voor ik het wist werd ik wakker met hem op een bed.” Echter wordt er in deze video nog veel meer over Johnny besproken.

Zo verschijnen er ook behoorlijk heftige foto’s van Shima die gemaakt zouden zijn ná de vermeende mishandeling door Johnny. Daarbij is er ook een voice-bericht te horen van Johnny aan Shima waarin de twee spreken over iets wat voorgevallen is in een hotel. Ook is er een WhatsApp-gesprek getoond tussen de foto’s door. Hierin laat Johnny aan Shima weten dat hij bijvoorbeeld “alle consequenties” accepteert. Gesprek vanaf minuut 5:45:

Lees verder

Algemeen

Massa is Kassa-kijkers lachen zich echt een breuk met hondenyoga

Gepubliceerd

op

Door

De familie Gillis is terug van weggeweest met een nieuw seizoen van het immens populaire Massa is Kassa. Dit seizoen staat in het teken van de gezondheid van Peter, die dringend moet afvallen. Aan gezond eten is natuurlijk niks aan als er zoiets bestaat als worstenbroodjes. Nicol probeert toch het goede voorbeeld te geven.

Nicol leeft immers wel gezond. Peter beweegt te weinig, maar Nicol probeert nu iets nieuws. Nicol doet wat miljonairsvrouwen nu eenmaal doen en dat is blijkbaar hondenyoga. Ideaal voor mensen die sloten geld verdienen en niet weten waaraan ze het nog moeten spenderen.

Terwijl Nicol zich uitslooft, beseft de hond niet wat er aan de hand is. De puppy heeft alleszins geen zin om zich onsterfelijk belachelijk te maken. Peter klaagt: “Dat noemen ze dan hondenyoga. Geld verdampen.” De enige calorieën die Peter die dag verbrandt, is wanneer hij nukkig wegloopt.

De kijkers bescheuren het wanneer ze Nicol op handen en voeten zien zitten. Op Twitter gaan mensen dan ook los op het surrealistische tafereel. “Uh sorry, ik moest die onzin effe verwerken. Heerlijk die voice-over”, merkt iemand op. Een andere kijker tweet: “Nou, die hond heeft er geen zin in.”

Lees verder

Trending

Spring naar toolbar