Contacteer ons

Algemeen

Prinses Amalia: Duitse jongens zijn leuker

Gepubliceerd

op

Kroonprinses Catharina-Amalia vindt dat Duitse jongens over het algemeen galanter zijn Nederlandse. Dat schrijft Claudia de Breij in het vandaag verschenen boekje Amalia. Op de drempel van haar achttiende verjaardag sprak Amalia, ‘Am’ voor intimi, veelvuldig met De Breij die daarover het boekje Amalia schreef, dat vanaf vandaag verkrijgbaar is.

In de gesprekken wordt geen onderwerp geschuwd. Haar liefdesleven, haar geestelijke gezondheid, haar lotsbestemming. Op lichtvoetige wijze passeert het allemaal de revu, en geeft De Breij ons een kijkje in de ziel van Amalia, voorbestemd om ooit Koningin der Nederlanden te worden.

Mentale gezondheid

Zo lezen we dat de prinses regelmatig een professional raadpleegt om over haar mentale gezondheid te spreken. ,,Ik vind het geen taboe. En geen probleem om dat in het openbaar te zeggen. Soms wordt het me allemaal te veel, school, vreinden, en dan praat ik met iemand. Als ik er behoefte heb, maak ik een afspraak. Even je hart luchten en je bent weer voor een maand klaar.

De prinses noemt het heel normaal om af en toe met een professional te praten. Zeker na wat er met haar tante Ines is gebeurd, die zichzelf in een depressie van het leven beroofde.

,,Iedereen praat over gezond eten en sporten. En dat ís ook heel belangrijk. Maar hoe belangrijk is het om je mentale gezondheid bij te houden? Het een kan niet zonder het ander.”

Liefde

Kroonprinses Catharina-Amalia is een perfectioniste die zich al op haar veertiende verzoend heeft met het feit dat niet zelf over haar toekomst kan beslissen. Behalve als het over de liefde gaat. In haar partnerkeuze eist de ze vrijheid om te kiezen wie ze wil.

,,Als het de man is de me steunt, van wie ik hou, met wie ik mijn leven door wil brengen en het parlement geeft geen toestemming, nou dan moeten we nog maar zien wat ik doen. Ik kan niet kiezen ten koste van mezelf. Dan kan ik ook niet het beste geven voor ons land,” vertrouwt de prinses cabaretière Claudia de Breij toe.

Het boekje is er een in een traditionele reeks. Prinses Beatrix liet zich destijds interviewen door de schrijfster Hella Haase en koning Willem-Alexander werd bij zijn achttiende aan de tand gevoeld door Renate Rubinstein.

De Breij is erin geslaagd op lichtvoetige wijze een inkijkje te geven in de belevingswereld van de kroonprinses. Wie het boekje (112 pagina’s) leest, krijgt een beeld van een serieuze jonge vrouw, met perfectionistische trekjes. Iemand die het, naar het voorbeeld van haar grootmoeder Beatrix, graag tot in de puntjes goed wil doen. Zo is er het voorbeeld van de tienen op het gymnasium. Om de druk op de brugpieper Amalia iets te verlagen verboden haar ouders haar destijds om nog hoger dan een 9 te halen. Het hielp de de prinses te relaxen.

Ze kijkt serieus naar haar bestemming als toekomstig staatshoofd van Nederland. ,,Als ik een nare situatie kan voorkomen door diplomatie. Als ik de wereld een klein stukje beter heb gemaakt,dan ben ik heel blij. Ik ben in dienst van mijn land. Ik geef mijn leven aan Nederland.’

Lotsbestemming

Waar haar vader in dezelfde leeftijdsfase behoorlijk tegenstribbelde als het ging om het aanvaarden van zijn lotsbestemming, is het voor Amalia zo klaar als een klontje. Zij treedt ooit aan als koningin van Nederland en als het zover is, zal ze haar stinkende best doen.

Ze zegt nog geen idee te hebben hoe ze haar koningschap in te vullen. De vraag is in hoeverre ze daar zo slim is om de kaarten aan de borst te houden. Immers op andere momenten laat ze merken wel degelijk over de toekomst na te denken. Zo vertrouwt ze De Breij toe dat ze al precies weet in welke jurk ze wil trouwen en ook al een oogje heeft op koets waarin dat moet gebeuren.

Over het geloof is Amalia een kind van deze tijd. Ze zegt wel te geloven in ‘iets’ en dat voor het gemak God te noemen, maar het instituut kerk trekt haar op dit moment in het leven niet zo aan.

Cocktails

We komen ook te weten dat Amalia regelmatig een handje helpt in de strandtent van de ouders van een vriendin.  Vooral achter de tap, lezen we. In de bediening is de prinses niet zo goed. Maar cocktails maken kan ze als de beste.

Dat er een klik is tussen de prinses en de cabaretière wordt gaandeweg het boekje steeds duidelijker. Zo neemt Amalia tijdens een lunch haar interviewster in de maling. Als het op betalen aankomt dringt de prinses aan dat te mogen doen: ,,Ik heb veel te veel cash in huis op het moment”, hoort De Breij de prinses zeggen. Totaal niet bedacht op het feit dat ze op het verkeerde been wordt gezet, verslikt ze zich in haar koffie als de prinses vervolgt: ,,Ik ben namelijk ’s nachts een stripper.”

Lees verder

Algemeen

Is André Hazes jr. weer opgeknapt? ‘Nee, het gaat heel erg slecht’

Gepubliceerd

op

Door

Het is nog steeds behoorlijk stil rondom André Hazes jr. Is hij inmiddels weer opgeknapt na het afkicken van al zijn verslavingen? Nee, zegt Farja Farvardin. “Ik weet dat het erg slecht met hem gaat.”

Er is iets gebeurd dat iedereen voor onmogelijk had gehouden: André Hazes jr. is al maandenlang afwezig van sociale media. Gisteren verscheen hij plotseling, van achteren gefilmd, in de stories van zijn ex Monique Westenberg. Ze zaten bij de open haard om samen met hun zoontje een Sinterklaas-liedje te zingen.

‘Het gaat heel slecht’

Betekent dit dat het nu weer beter gaat met André? Is hij inmiddels weer een beetje boven Jan? Nee, zegt showkenner Farja Farvardin, beter bekend als FawryNotSawry van Rumag TV. “Hij heeft zich teruggetrokken van alles, heel slim. Ik heb er zelf ook bewust voor gekozen om minder over hem te delen.”

André moet dringend met rust gelaten worden, adviseert Farja. “Mensen die dichtbij hem staan hebben aan mij verteld dat hij het op dit moment erg zwaar heeft. Ik wil hem die rust dan ook gunnen. Hoe gek dat ook klinkt als Roddelkoning zijnde, maar ik weet dat het erg slecht met hem gaat en voor mij is iemand zijn welzijn veel belangrijker!”

‘Straks doet hij zich iets aan’

Farja heeft er bewust voor gekozen om bijna niets meer over André te melden. “Je wilt niet op je geweten hebben dat iemand zichzelf wat aandoet omdat jij zo nodig views wilt scoren.”

Wat vindt hij van het Sinterklaas-filmpje? “Monique en Andre vieren samen met het gezin Sinterklaas! Dit is nou mooi om te zien! Alles voor je kind. Of zal het gezin weer bij elkaar komen? Oh ik zou hem met rust laten he? Ach dit is alleen maar positief en leuk nieuws.”

‘Gaat top met André!’

De juice-sterren liggen niet helemaal op één lijn wat betreft André. Showbizzhyena Yvonne Coldeweijer, die behoorlijk accuraat is met al haar juice, hoort juist heel andere geluiden.

“Sinds de breuk gaat het weer echt helemaal top met André. Hoe zou dat nou komen hahaha”, schrijft Yvonne, wijzend op André’s breuk met Sarah van Soelen.

Yvonne kondigt aan op vrijdag met een nieuwe juicevideo over André te komen.

Instagram

De posts over André:

Lees verder

Algemeen

Dionne Stax gesloopt door Johan Derksen

Gepubliceerd

op

Door

Dionne Stax krijgt er flink van langs van Johan Derksen. Hij haalt keihard uit naar de nieuwste aanwinst van Omroep MAX. “Ze is een robotje zonder charisma”, klinkt het meedogenloos.

De tv-carrière van Dionne Stax is nooit echt tot bloei gekomen. Sterker nog: met haar transfer naar Omroep MAX lijkt die zelfs al in de eindfase beland te zijn. Ze is dan ook vlees noch vis, vindt Johan Derksen. “Ze hoeft van mij niet van televisie af, hoor, maar ik vind haar een beetje een ijskonijn”, zegt hij in de nieuwste Veronica Superguide.

Zwak voor Dionne

Johan is niet zo onder de indruk van Dionne’s transfer. “Die Jan Slagter van MAX heeft een zwak voor haar, dus ze krijgt daar grote shows, maar ik geloof niet dat ze ooit de grote presentatrice gaat worden. Bij MAX past ze wel goed.”

MAX is net zo saai als Dionne, vindt hij. “Je hebt bejaarden zoals ik die nog wat rock-’n-roll in hun bloed hebben, en je hebt de MAX-bejaarden die met een caravan naar de Veluwe gaan. Eigenlijk is Dionne Stax daar de jonge versie van.”

Robotje zonder charisma

Dionne denkt vast dat ze het ‘helemaal gemaakt’ heeft nu ze bij hitomroep MAX zit, denkt Johan, maar hij helpt haar uit die droom. “Dat is niet zo. Ze is een robotje zonder charisma.”

Ze ziet er wel lekker uit, vindt Johan. “Ik wind me enorm op over mensen die een punt maken van haar strakke truitjes. Ze is een mooie meid met kostelijke ti•ten. Dan is het toch omgekeerd seksisme als mensen roepen dat je dat niet mag laten zien?”

Lees verder

Algemeen

‘André Hazes jr. betrapt in bed met Monique Westenberg’

Gepubliceerd

op

Door

André Hazes jr. is sinds de breuk met Sarah van Soelen alweer naar bed geweest met zijn knipperlichtvrouw Monique Westenberg, meldt de goed geïnformeerde Yvonne Coldeweijer.

De komende tijd kan Monique Westenberg haar stoelriemen maar beter stevig vastmaken, want voor je het weet vliegt Sarah van Soelen weer ergens uit de bocht. Het influencersgezichtje van Sarah staat vast op ontploffen nu Yvonne Coldeweijer de laatste geruchten in de Hazes-saga serveert: hij zou alweer naar bed zijn geweest met Monique.

In bed bij Monique

Het is volgens showbizzhyena Yvonne serieus. “Ik heb vernomen van een zeer betrouwbare spion – en niet uit de omgeving van Mo, want zij wil nog helemaal niet dat iemand dit weet – en ik weet gewoon zeker dat het waar is: André heeft z’n best gedaan om Monique weer voor zich te winnen en dat is gelukt. Hij is ook al een aantal keer blijven slapen.”

André’s wens om weer terug te keren in de armen van Monique is langzaam aan het uitkomen, weet Yvonne. “Het is gelukt: André Hazes is weer binnengetreden in het leven van Monique”, zegt ze op haar kanaal Life of Yvonne.

‘Ze hebben al geketst!’

Ook de showbizzwatchers van Rumags RoddelLoog weten het zeker. “Zouden ze al s°ks hebben gehad denk je?”, vraagt Farja Farvardin (FawryNotSawry) zich af in de nieuwste aflevering.

Zijn co-host René Watzema daarop: “Natuurlijk hebben ze s°ks gehad! Ach, natuurlijk doe je dat.”

Farja: “Ik wens ze heel veel geluk samen. Het zou heel mooi zijn en misschien kunnen we met kerst weer een mooie gezinsfoto krijgen dat ze weer bij elkaar zijn. En ik denk dat Sarah gillend gek gaat worden.”

‘Gaat goed met André!’

Yvonne stelt dat het top gaat met André. “Het gaat best wel goed met André. Hij heeft het licht gezien. Hij is gewoon helemaal gestopt met drank en drugs. Helemaal. Dat is gewoon echt heel erg knap. André heeft zich de afgelopen weken heel erg beseft dat hij Monique terugwil.”

Momenteel is André volop de gezinsman aan het spelen, weet Yvonne. “Hij is nu op dit moment bijna dagelijks bij Monique en kleine Dreetje over de vloer. Hij bloeit weer helemaal op, maar tegelijkertijd heeft hij aangegeven dat hij eigenlijk niet meer wil optreden.”

Troetelbeertje

André was toch klaar met Monique? “Hij zit voor drie redenen daar. Ik denk Monique, zijn kind en zijn verslaving”, zegt René van de RoddelLoog.

Farja: “Want bij Monique gebruikt hij niet?”

René: “Ja. Kijk, ik denk bij een Sara van Soel, die natuurlijk ook gewoon… Nou ja, dat weet ik eigenlijk niet, dat is een aanname. Maar Monique is een lekker stabiel vrouwtje met een kind, een huisje, die doet gewoon lekker d’r dingetjes en zit ’s avonds thuis op de bank met een kind.”

Farja: “Dat heeft hij gewoon nodig. Maar aan de ene kant denk ik: Monique, zou je dat wel weer willen doen?”

René: “Natuurlijk Moniqueje, lekker kroelen met je troetelbeertje André.”

Lees verder

Trending