Contacteer ons

Algemeen

Sylvana Simons heeft het er moeilijk mee: ‘Moeilijk om erover te praten’

Gepubliceerd

op

Sylvana Simons had gisteren moeite om in de talkshow M te praten over de man die met een brandende fakkel bij Sigrid Kaag op de stoep stond. “Omdat het een aantal dingen bij mij triggert.”

Sigrid Kaag is woensdagavond opgeschrikt door een 29-jarige gek die bij haar woning stond met een brandende fakkel terwijl hij dreigende teksten riep. Veel mensen zijn zich er rot van geschrokken dat niet langer alleen politici op de uiterst rechtse of linkse flanken worden bedreigd, maar ook iemand uit het politieke midden.

Sylvana heeft moeite

Voor Sylvana Simons zijn deze bedreigingen niet nieuw. “Ik vind het eerlijk gezegd best moeilijk om erover te spreken, omdat het een aantal dingen bij mij triggert, zoals we dat noemen, een aantal dingen losmaakt die ik natuurlijk zelf ook heb ervaren”, aldus de politica in de talkshow M.

Ze vervolgt: “Ehmm, ik ben heel erg blij dat we inmiddels op het punt zijn dat we allemaal afschuw uitspreken over dit soort zaken. Ik ben een heel klein beetje – ik zoek mijn woorden zorgvuldig – getergd omdat ik denk dat we dit eerder zagen aankomen met elkaar. We hebben niet altijd adequaat gehandeld en het niet altijd benoemd.”

Staatsgevaarlijk

Het lijkt erop dat Sylvana het eens is met Jesse Klaver, die het incident met Kaag indirect wijt aan de ‘staatsgevaarlijke uitspraken’ door politici van Forum voor Democratie. Sylvana: “We hebben ruimte gegeven aan het groeien van gedachtegoed, van handelen, dat uiteindelijk tot dit soort nog grotere excessen dan bij mij leidt.”

Talkshowhost Margriet van der Linden: “Bedoelt u daarmee te zeggen dat er eerdere momenten waren waar het al had gekund? Waar de ophef ook sterker had gekund.”

Moreel oordeel

Sylvana resoluut: “Ja, ik heb het idee dat we ons vaak ook laten leiden door een moreel oordeel. Ik ga het even lostrekken van dit specifieke voorbeeld: als we bijvoorbeeld politiegeweld zien, dan is het voor veel mensen afhankelijk wat het onderwerp eromheen was of ze dat afkeuren of niet.”

“Terwijl ik denk dat je dat soort zaken altijd stevig moet afkeuren, dus ook dit soort bedreigingen, ongeacht of ze plaatshebben bij iemand die zich uitspreekt tegen Zwarte Piet of bij iemand die vicepremier van dit land is. Daar zit soms bij mij een heel klein beetje pijn, omdat ik denk: de schok die heel veel mensen ervaren, die ervaar ik niet.”

Mauro

Overigens was in dezelfde uitzending van M ook de bekende oud-asielzoeker Mauro te gast. Hij blikte terug op de mediastorm die tien jaar geleden losbarstte toen hij dreigde te worden uitgezet. Inmiddels is hij vader van een bijna 5-jarig dochtertje en is hij een kledingbedrijfje begonnen.

Bij M vertelde hij onder meer over het beroemde ‘briefje van Bleker’-moment bij Pauw & Witteman. “Het is heel goed bedoeld en dat snap ik ook, alleen de timing was anders. Het was ook heel anders geweest als het na de uitzending was geweest, denk ik.”

Fragment

Een fragment uit M:

Lees verder

Algemeen

André Hazes betrapt ex Monique Westenberg met een ander in bed

Gepubliceerd

op

Door

Monique Westenberg heeft er op z´n zachtst gezegd een turbulente periode op zitten.

In 2019 liep haar relatie met André Hazes op de klippen en bovendien vond hij al heel snel daarna alweer nieuwe liefde bij Bridget Maasland. Enorm pijnlijk natuurlijk, des te meer omdat André in die periode vrijwel elke dag een liefdesfoto met hem en Bridget online knalde. Maar gelukkig zijn de twee alweer samen. Alleen moet de zanger wel even oppassen dat zijn nieuwe/oude vlam niet gestolen wordt door een andere liefde van de blondine!

Monique Westenberg heeft nieuwe vent in haar bed
Intussen is André alweer een poosje terug bij Monique. Maar zo te zien houdt Monique ook wel van een andere vent in bed zo af en toe.

Lees verder

Algemeen

Ali B verstoort brutaal buitenlandse verslaggever op live-televisie!

Gepubliceerd

op

Door

Ali B is sinds de BOOS-video van Tim Hofman over The Voice dagelijks onderwerp van gesprek. De rapper heeft verschillende aanklachten aan zijn broek hangen die serieuze gevolgen hebben. Niet alleen gevolgen voor zijn carrière, maar ook voor de rest van zijn leven. Dit natuurlijk alleen wanneer de rechtbank zal oordelen dat de rapper zich schuldig gemaakt heeft aan de gedane beweringen. Wat de uitspraak ook zal zijn, de carrière van de rapper en zakenman zal er voorgoed anders uitzien. Veel mensen zullen namelijk geen zaken meer willen doen met de ondernemer, wat de uitspraak ook zal zijn.

Ook zal hij hoogstwaarschijnlijk nooit meer bij een televisieprogramma terecht kunnen, wat de uitspraak ook zal zijn. Daarnaast zijn vriendschappen inmiddels al voorgoed verbroken, te zien uit de vele statements van vele bekende Nederlanders. Veel mensen hebben al een kant gekozen.

Ali B vol in beeld!

Daarbij worden er talloze grappen over de rapper gemaakt en zijn er onwijs veel memes te vinden op het internet. Een beetje grappen maken in het nadeel van de dader is natuurlijk nooit verkeerd, als het maar niet té ver gaat. Wie zo nu en dan op Twitter of Instagram aan het kijken is heeft er vast al genoeg gezien. Maar de mooiste is toch wel de onderstaande video waarin degene die de video plaatst nog even aankaart dat de rapper hier géén make-up op heeft. Ali verstoort hier wel héél bruut een verslaggever, live op televisie:

Lees verder

Algemeen

Zieke Jeroen Rietbergen GEWEIGERD in VS EN uitgeweken naar vakantieoord Bonaire

Gepubliceerd

op

Door

Jeroen Rietbergen wil aan zijn seksverslaving werken. In de VS. Hij zou verblijven in een kliniek in Tennessee. Maar het gerucht gaat dat de ex van Linda de Mol NIET WELKOM was in de VS en is uitgeweken…

Jeroen Rietbergen werd gefotografeerd op Atlanta International Airport. vanwaar hij een vlucht zou hebben genomen naar Nashville. Maar volgens Reality FBI is het zo ver nooit gekomen. Rietbergen zou op Bonaire zitten, hier zou hij door diverse mensen zijn gespot. Jeroen is volgens Reality FBI gesignaleerd bij het Delfins Beach Resort.

Verachtelijk

Bonaire zou geen vrijwillige keuze zijn geweest. Een bron van Reality FBI beweert dat de Amerikaanse autoriteiten de in opspraak geraakte bandleider de toegang tot de VS hebben ontzegd. De VS zijn huiverig voor om mensen toe te laten die worden verdacht van ‘ethisch verdorven of verachtelijk gedrag dat tegen de geldende normen en sentimenten van een gemeenschap ingaat’. Als de bronnen van Reality FBI het bij het juiste eind hebben, dan vinden ze in The States kennelijk dat Rietbergen onder die omschrijving valt.

Ontoelaatbaar

De bandleider van The Voice of Holland zag zijn hele wereld als een kaartenhuis ineenstorten door de uitzending van BOOS. Geconfronteerd met de verklaringen van Voice-kandidaten erkende hij direct dat hij over de schreef is gegaan. ,,Voor mij was meer dan duidelijk dat mijn gedrag richting een aantal personen ontoelaatbaar was geweest.”

Die therapie

Rietbergen verwees hierbij naar een eerder incident uit 2019. ,,De therapie die ik daarna lange tijd heb gevolgd heeft tot gevolg gehad dat ik mijn gedrag drastisch en permanent heb kunnen veranderen. Bij mijn gezin en mijn werkgever ben ik al eerder diep door het stof gegaan, maar bij deze wil ik aan de betreffende vrouwen mijn oprecht gemeende excuses aanbieden voor dingen die ik nooit had mogen doen.” Maar de therapie bleek niet te hebben geholpen. Meerder vermeende slachtoffers meldden zich later bij Tim Hofman.

Gunstige indruk

Volgens zijn advocaat heeft Rietbergen geen strafbare feiten gepleegd, maar er is inmiddels wel aangifte tegen hem gedaan. Rietbergen stapte op bij The Voice, werd ontslagen bij de band van Edwin Evers en de deur gewezen door partner Linda de Mol. Bovendien is heel Nederland van zijn gedrag op de hoogte. Uitwijken naar de VS leek logisch. Even in alle rust bijkomen en wachten tot de mediastorm in Nederland gaat liggen. En met een opname in een kliniek zou Jeroen een gunstige indruk maken als de zaak ooit voor de rechter komt. Mogelijk pakte dát dus anders uit…

Lees verder

Trending